bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slovensko na tanieri

Čo by ste povedali na také piešťanské rožky, terchovskú polievku, či zajačiu paštétu. História každej krajiny sa prejavuje aj v jej gastronómii a slovenská kuchyňa je z tohto pohľadu mimoriadne bohatá. Dokazuje to aj nová séria Poklady slovenskej kuchyne, z ktorej vyšli už dva diely: Bratislava s Podunajskom a aktuálne Považie.

http://data.bux.sk/book/020/189/0201890/medium.jpgV každej časti 150 originálnych receptov, dávno zabudnuté kulinárske poklady, každodenné jedlá i sviatočné pokrmy. Poklady slovenskej kuchyne zachytávajú prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Mnohé recepty objavila autorka náhodou v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch.

http://data.bux.sk/book/080/060/0800605/large.jpgV najnovšej časti Považie nechýbajú predjedlá, polievky, omáčky, hlavné jedlá, koláče i sviatočné jedlá. A napokon aj čosi do špajze ako paradajkový džem , ktorý sa varieva v obci Vlčany, alebo domáce pivo, do ktorého stačí dať jačmeň, cukrovú repu, droždie a chmeľ. Výroba piva má u nás dlhú tradíciu, niekto má radšej pivo plzenského typu, iný zas klasické tmavé pivo. Tento recept je na klasické ťažké mútne pivo.

Pokladoch slovenskej kuchyne si vyberiete z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Pozrite si Poklady slovenskej kuchyne – časť Bratislava a Podunajsko.

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.