bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlaté pravidlá jedenia

Určite ste už počuli, že za pôvodcu najrôznejších zdravotných problémov môže prekyslenie organizmu. Reuma, osteoporóza, plesňové ochorenia čriev, chronické kožné choroby, migréna, rakovina, dna či stavy duševného vyčerpania. „Choroby nás nepostihujú ako pohroma z neba, ale vyvíjajú sa z našich každodenných prehreškov proti prírode. Keď sa prehrešky nakopia, nečakane sa to potom prevalí,“ povedal svojho času slávny Hippokrates.

http://data.bux.sk/book/036/115/0361159/medium-acidobazicka_rovnovaha.jpgVšetko sa však dá postupnými a cielenými krokmi napraviť. Práve v tomto bode prichádza na pomoc kniha Acidobázická rovnováha, ktorá okrem zaujímavých vedeckých poznatkov a praktických tipov prináša aj 8-dňovú kúru na upravenie metabolizmu od kyslého k neutrálnemu obohatenú o chutné a jednoduché recepty.

Acidobázická rovnováha – pomôže vám:

* vyhnúť sa chronickej únave
* zvýšiť si výkonnosť a vitalitu
* lepšie zaspávať a mať kvalitnejší spánok
* posilniť regeneračnú schopnosť svojich buniek
* oživiť si novotvorbu kože a vlasov
* zvýšiť aktivitu svojich obranných buniek, a tým znížiť riziko rakoviny
* normalizovať zvýšený krvný tlak
* optimalizovať využívanie kyslíka
* podnietiť lepšiu činnosť pečene a čriev
* zlepšiť pevnosť a svojich hustotu kostí

tanier

ZLATÉ PRAVIDLÁ JEDENIA

Pre zdravé jedenie sú dôležité nielen suroviny a prísady, ktoré jedlo obsahuje, pripomína autorka v knihe Acidobázická rovnováha. Svoj význam má aj spôsob a postup, ako sa jedlo pripravovalo a ako prebieha jeho trávenie. Ponúkame vám niekoľko rád, aby ste si svoje zásadité jedlo mohli lepšie vychutnať:

  • Navyknite si na tri hlavné denné jedlá, pričom raňajky majú byť skôr hojné a večera ľahká.
  • Zaveďte si dve ľahké vedľajšie jedlá, jedno predpoludním a druhé popoludní.
  • Pripravujte si jedlá tak, aby sa vám páčili aj navonok; budú vám pripadať aj oveľa chutnejšie.
  • Jedzte len toľko, koľko si vaše telo naozaj vyžadujte, a prestaňte jesť, len čo pocítite sýtosť.
  • Pripravujte si jedlá podľa svojej špecifickej chuti. Na dochutenie používajte podľa možnosti čerstvé bylinky a len málo soli.
  • Vychutnajte si jedlo v pokoji a v uvoľnenej atmosfére. Pri stolovaní sa nehašterte.
  • Jedlo poriadne prežujte a premiešajte so slinami.
  • Nech medzi telesnou námahou a jedením uplynie aspoň 30 minút.

Acidobázická rovnováha nastupuje pomaly, nie okamžite po tom, ako sa človek začne zásadito stravovať. V záujme žiaduceho vyrovnaného hospodárenia tela s kyselinami a zásadami sa najprv musia v svalovine odbúrať uskladňované kyseliny.

Objednajte si novinku Acidobázická rovnováha hneď teraz.
Kupit bux.sk

zeleninaTEPLÁ VODA – TAKMER ZÁZRAČNÝ PROSTRIEDOK

Už starí Číňania vedeli, že teplá voda je naozaj zázračný nápoj. Môže už zavčas rána poskytnúť dostatok tekutiny. Je to zvlášť dôležité pre zamestnaných ľudí, ktorí v prvých hodinách práce nemajú dosť času na pitie, najmä ak musia veľa rozprávať, v dôsledku čoho ústami a dychom strácajú veľa vlhkosti. Dožičte teda na raňajky svojmu telu (aj popri obligátnej šálke kávy na prebratie – ak to máte vo zvyku a potrebujete to) za hrnček teplej minerálnej vody. Zohrejte si ju na 70 stupňov, ale nech nevrie, lebo vtedy by sa z vody mohli uvoľniť cenné minerálne látky a usadiť sa na stenách nádobky. Potom nechajte vodu ochladiť tak, aby bola vhodná na pitie. Na tento ranný nápoj použite minerálnu vodu bohatú na hydrogénuhličitan, samozrejme, bez oxidu uhličitého.

Milan Buno, 22.8.2015

akcia

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.