Zdeněk Troška si vie užívať. Pridajte sa!
Tohto pána určite poznáte. Podpísal sa pod také filmové hity ako Slunce, seno, jahody; Z pekla štěstí, Princezna ze mlejna, Bota jménem Melichar, sériu Kameňák a najnovšie aj Babovřesky.
Práve tento týždeň má v slovenských kinách premiéru film Babovřesky 3 a zároveň vychádza aj jeho kniha Nebe v hubě 2 s podtitulom Čertův švagr. Vyznáva sa v nej k svojej láske – k jedlu a vareniu.
„Vedieť si uvariť je predsa čosi úžasné,“rozplýva sa Zdeněk Troška. „A keď sa chce, čas sa na to vždy nájde. Urobiť si totiž čas na prípravu dobrého jedla a jeho naservírovanie je polovicou životnej radosti a pohody.“ Vychádza nová kniha známeho českého režiséra Zdeňka Trošku Nebe v hubě 2.
Podľa Z.Trošku vedeli naši predkovia navariť aj z mála, a pritom to bolo chutné. Malo to nápad a bolo to navyše zdravé. Živým dôkazom sú obľúbené rodinné jedlá, ktorých recepty sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Láska k vareniu a k dobrému jedlu totiž nebola a ani nemôže byť prekonaná, či nahradená ničím dokonalejším, modernejším alebo supertechnologickým.
„Jedno vám poviem: keď ste smutní, otrávení, opustení, naštvaní alebo inak nešťastní, vždy si uvedomte, že jedno z najkrajších svetiel vo vašom živote je žiarovka v chladničke,“usmieva sa obľúbený režisér.
Objednajte si novinku Nebe v hubě 2 od Zdeňka Trošku.
Pred ôsmimi rokmi mal známy český režisér a scenárista Zdeněk Troška po prvý raz „nebe v hubě“. Teraz ho má opäť a bude to opäť stáť za to. Množstvo ľudí mu posielalo svoje obľúbené recepty. Zdeněk nepátra, odkiaľ ich majú. Hlavné je, či sú natoľko chutné, aby urobili radosť aj vám, čitateľom. Niektoré recepty sa objavujú v rôznych variantoch, čo dokazuje, že fantázii sa medze nekladú.
Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr je zbierka receptov, ktoré sú predovšetkým jednoduché, rýchle, lacné a chutné. Ponúka napríklad nátierky, ktoré nesklamú – nátierka z varenej kapusty, z vajíčok vyprážaných na masle, alebo hubovú delikatesu na tousty. Hlavičky hríbov posolíte, okoreníte a obalíte plátkom anglickej slaniny, do ktorej primotáte ešte pár lupienkov tymiánu alebo bazalky. Prípadne pridáte kúštik kôpru, rozmarínu, proste niečo voňavé a na plechu s papierom napečenie upečiete v rozohriatej rúre. Položíte na toast a jete:)
Zdeněk Troška sa však pýta, či vieme ešte jesť a piť. S chuťou, pôžitkom. Viete si urobiť na jedlo čas, porozprávať sa pri ňom, stráviť príjemné chvíle? Aj preto ponúka stále obľúbené šaláty, pozabudnuté jedlá, alebo kapitolu, ktorá uspokojí každú chuť. Viete, čo je v nej? Nebudeme prezrádzať:)
Milan Buno, 12.1.2015
Pridať komentár
Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Súvisiace knihy
Kniha dňa −50 %
Súťaže
- HRAJTE o knihy s podcastom Knižný kompas, ktorý oslavuje!
- Blesková súťaž o 2x Škola noci - Vykúpená
- HRAJTE o poukazy do Školy varenia a kulinárske balíčky
- Preplnený mechúr. Nové dobrodružstvo smoliara Grega z obľúbenej série
- KNIHA za KOMENT počas apríla 2022 bola opäť úspešná
- Knižné hádanky na BUX.SK, nájdite si svoju zľavu a vyhrajte
- Veľká súťaž s novou sériou Cestovná agentúra Tajné svety
- PSIA DUŠA 2 pre všetkých milovníkov psov + SÚŤAŽ
- HRAJTE s filmom podľa knihy Nebezpečná láskavosť
- Výhercovia súťaži na BUX.sk (2017 a 2018)
Pikošky zo sveta kníh
- Silný príbeh slávnej speváčky. Britney Spears a Žena v mne
- Šógun. Nielen seriál, ale aj knižná predloha medzi najpredávanejšími knihami
- Nové krimi Botanik o vrahovi, ktorý si vyberá obete medzi známymi ľuďmi
- Dvaja mladí novinári uprostred mystickej vojny. Božskí rivali
- Mysli ako detektív. Skvelá knižka pre deti, ktoré premýšľajú