bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ponúkame 1000 receptov rýchlo a ľahko

Čo by ste povedali na grilovaného lososa s letnou zeleninkou, ako predjedlo Jahňacie koftu a na záver úžasný dezert – Obrátený ananásový koláč s karamelom? Pozývame vás do očarujúceho sveta varenia s neprekonateľnou knihou rýchlych receptov!

Je to kniha plná lákavých a lahodných receptov. Skvelá pre nováčikov v kuchyni, ale aj pre skúsených kuchárov. Vychutnajte si každý deň skvelé jedlo aj úžasné maškrty!

1 000 RECEPTOV rýchlo a ľahko je rozdelená na tri časti.
Predjedlá a prílohy ponúka na sto stranách lahôdky ako Crostini s prosciuttom a vajíčkom, Jahňaciu koftu, Syrové kroketky, Tortilly plnené šunkou a uhorkou ap. Pri každom recepte je farebná fotografia, rozpis surovín a postupu, množstvo porcií, prípadne pozmenená verzia receptu.
V časti Hlavné jedlá na 150 stranách nájdete napríklad Grilovaného lososa s letnou zeleninou, Tresku s balzamikovou cibuľou alebo Chlebové placky s pikantnými rajčiakmi.
A napokon časť Dezerty vám pošteklí chuťové poháriky Čokoládovou polevou s vojačikmi, Snehovými pusinkami so šľahačkou a malinami, alebo Koláčom z manga, banánov a limetky s posýpkou.

Jednotka medzi kuchárskymi knihami! Niekedy vychádza príliš veľa kuchárskych kníh, niektoré len na cestoviny, iné na mäso, ďalšie na dezerty. Občas však chceme mať všetko pohromade...a táto kuchárska kniha vám to splní. Ak práve nie ste šéfkuchár alebo extra gurmán, toto bude jediná kniha, ktorú budete potrebovať.

Ponúkame vám recept z knihy 1000 Receptov rýchlo a ľahko

ReceptGrilovaný losos s letnou zeleninou
Čas prípravy: 4 minúty
Čas varenia: 8 – 10 minút

SUROVINY:
75 g zelenej fazuľky
75 g čerstvého hrášku
1 cuketa
2 filety z lososa
3 lyžice olivového oleja
75 g cukrového hrášku
1 lyžica nasekanej záhradnej mäty
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
šťava z ½ citróna

• Zelenú fazuľku a čerstvý hrášok blanšírujeme 4 minúty, osušíme a ochladíme v studenej vode.
• Pomocou noža na šúpanie zeleniny pokrájame cuketu na dlhé pásiky.
• Grilovaciu panvicu rozpálime.
• Filety z lososa natrieme 1 lyžicou oleja a ochutíme soľou a korením. Z každej strany ich grilujeme 2 minúty.
• Medzitým vo veľkej rajnici zohrejeme zvyšok oleja. Pridáme k nemu fazuľku, čerstvý hrášok, cukety a cukrový hrášok. Zeleninu opekáme 4 minúty, potom posypeme bylinkami a pokvapkáme citrónovou šťavou.
• Naložíme na vyhriate servírovacie taniere. V zvyšnej citrónovej šťave v rajnici poobraciame lososa.
Potom ho poukladáme na zeleninu.

Všetky skvelé recepty nájdete v novinke 1000 receptov rýchlo a ľahko.

Milan Buno
11.marca 2014

Recept

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Komentáre

(12. marca 2014 v 12:40)
zišla by sa ako inšpirácia pri varení