bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dvaja talianski gurmáni

Talianska kuchyňa patrí medzi najlepšie na svete, no aj tamojšie kulinárstvo sa mení. Rodinný život tam už nie je to, čo býval – rodí sa menej detí, matky chodia do práce a príprave jedál sa venuje menej času. A prirodzene, využíva sa čoraz viac polotovarov.

http://data.bux.sk/book/020/184/0201841/medium.jpg„Mnohé mladé Talianky dnes nevedia variť a čo je horšie, ani ich to nezaujíma,“ tvrdia dvaja talianski gurmáni Carluccio a Contaldo. Ich nová kniha ponúka vyše sto fascinujúcich receptov na jedlá, ako ich pripravujú samotní Taliani.

Gennaro Contaldo je legendárny kuchár, ktorý naučil Jamieho Oliviera všetko, čo vie o talianskej kuchyni. Keď ho BBC oslovila, aby spolu s Antoniom Carlucciom nakrútili kulinársky seriál, bol to risk. Obaja sú síce Taliani, ale priveľa kuchárov môže polievku pokaziť – v skutočnosti sú veľmi odlišní, čo sa prejavuje aj v spôsobe varenia.
Napokon si však ich seriál získal milióny vďačných divákov a kniha Dvaja talianski kuchári je útokom na vaše chuťové poháriky. Prináša nezvyčajné kombinácie klasických jedál a ingrediencií a zoznamuje nás s vplyvmi a so zvykmi, ktoré sa stali súčasťou dnešného Talianska. Je nevyhnutnou príručkou pre každého vážneho záujemcu o taliansku kuchyňu.

Carluccio i Contaldo odišli pred vyše tridsiatimi rokmi z rodného Talianska do Veľkej Británie. Tam sa stretli, istý čas spolupracovali a stali sa uznávanými odborníkmi na taliansku kuchyňu. V knihe Dvaja talianski gurmáni putujú po svojej domovine, vracajú sa k vlastnému kulinárskemu dedičstvu, využívajú dávne i súčasné tradície a odhaľujú pravého ducha talianskej gastronómie. Od predjedál až po dezerty – z tejto knihy sa vám budú zbiehať slinky!

http://ichef.bbci.co.uk/food/ic/prog_16x9_448/episode/b01169l4_640_360.jpg

 

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.