bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Abeceda hubára. Praktická knižka pre hubárov.

Podľa istej štatistiky sa zberu húb venuje až 80% ľudí. Zber húb má na Slovensku veľmi dlhú tradíciu a teraz je ten správny čas. Hubárska sezóna je už v plnom prúde a niekedy dokáže trvať aj do polovice decembra. Všetko samozrejme závisí od viacdňových mrazov. Už stáročia sa hubári s rozžiarenými očami zdravia tým magickým „už rastú“:) Máme pre vás tip na skvelú knižku Abeceda hubára, s ktorou sa určite nepomýlite.

kniha Abeceda hubáraTakže im sa určite zíde kniha Abeceda hubára – 130 strán, pekne na ľavej strane texty, na pravej veľké fotografie, aby ste sa náhodou nezmýlili. Autori vychádzali z vlastných skúseností, ale aj z rozhovorov s praktickými hubármi, ktorí sa zaujímajú o huby aj ako o surovinu na kuchynské využitie. Hľadali odpoveď na otázku, čo potrebuje rekreačný hubár, keď chce nazbierať dobré jedlé huby. Táto kniha obsahuje sto, podľa názoru autorov, najchutnejších druhov.

kniha Abeceda hubáraZačínajúci hubár potrebuje vedieť, aké najlepšie huby má zbierať. Chce ich bezpečne rozpoznať v prírode. Potrebuje vedieť, kedy a kde ich má hľadať. Musí však vedieť, ako ich zbierať, prepravovať a uskladňovať. Tieto informácie chce získať rýchlo, bez zdĺhavého hľadania v množstve informácií, ktoré práve nepotrebuje.

Pri pozornom preštudovaní tejto knihy by ste sa mali vyhnúť sklamaniu a nezdarom v určovaní nájdených húb. Skôr, než sa vyberiete do lesa, dôkladne si ju prezrite, nájdete v nej potrebné informácie na úspešný zber húb.

Objednajte si knihu Abeceda hubára hneď teraz.
Kupit bux.sk

Zopár rád profesionálnych hubárov:
-         zbierajte iba huby, ktoré poznáte
-         nekonzumujte huby, ktoré vám ponúknu iní ľudia, ak ste si nie istí, že ide o dobrých znalcov
-         venujte maximálnu pozornosť hubám s prsteňom alebo plachtičkou: mohli by patriť k smrteľne nebezpečným druhom
-         nezbierajte ani nekonzumujte huby v mestských zónach, priemyselných pásmach s vysokou mierou znečistenia, pozdĺž ciest s hustou premávkou či v pásmach s častým používaním herbicídov, fungicídov alebo pesticídov
-         nekonzumujte huby v pokročilom štádiu zrelosti, pretože by mohli obsahovať toxické látky, takzvané ptomaíny, vyvolávajúce žalúdočné a črevné poruchy
-         majte na pamäti, že húb požívateľných v surovom stave je málo a aj tie by mohli vyvolať u niektorých ľudí poruchy
-         niektoré druhy považované za jedlé si vyžadujú pred konzumovaním dvojnásobné prevarenie.

Knižka Abeceda hubára chce poskytnúť záujemcom o hubárčenie základné rady, ako a kde huby zbierať, správne ich určovať a zužitkovať.

Milan Buno, 23.9.2014

kniha Abeceda hubára

kniha Abeceda hubára

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.