bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krstili sa prvé dve knihy zo série POKLADY SLOVENSKEJ KUCHYNE.

Folklórny súbor Kobylka, tradičné slovenské jedlá a najmä dobrá nálada nechýbali v Klube Lúčnica na krste prvých dvoch kníh Silvie Pilkovej zo série Poklady slovenskej kuchyne.

Vychýrený gurmán Jozef Bednárik najskôr štýlom jemu vlastným predstavil obe knižky Silvie Pilkovej. A hovoril o nich tak, že sa prítomným hosťom hneď aj slinky zbiehali. Kým v prvej knihe sme spolu s ním nazrieli do kuchyne  Bratislavy, Záhoria a Podunajska, v druhej nás pozval do regiónu Považie. Dozvedeli sme sa, čo si máme predstaviť pod takými nezvyčajnými názvami jedál ako sú napríklad  Kalkíš, Scískanice, Gerheň, Opatance čí Šuferle, ale aj to, čo rád konzumuje samotný milovník dobrého jedla Jozef Bednárik.  Skúste uhádnuť...

Jozef Bednárik

Nuž a po tomto úžasnom rozprávaní sa v Klube Lúčnica objavila v nádhernom kroji oblečená Tamara Heribanová. Tamara sa netají svojim veľkým obdivom k tradičnej ľudovej kultúre a umeniu. Slovenské kroje aj zbiera a doma ich má z rôznych kútov Slovenska takmer dvadsať. Odetá v kroji neprišla  náhodou. Chcela tak ako krstná mama vzdať hodl Silvii Pilkovej a jej Pokladom slovenskej kuchyne.  

Jozef Bednárik a Tamara Heribanová ako krstní rodičia kníh posypali knihy zdravými pohánkovými vločkami. Prečo? Lebo pohánka mala v tradičnej slovenskej kuchyni svoje nezastupiteľné miesto a súčasná, moderná kuchyňa sa začína k nej opäť vracať.

Krst pohánkovými vločkami

Poklady slovenskej kuchyne - krst

Poklady slovenskej kuchyne - Tamara Heribanová a Sivlia Pilková

Kobylka

 

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.