bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vyskúšajte Korýtko

Vychádza tretia časť série Poklady slovenskej kuchyne

Poklady slovenskej kuchyneBratislava 7. februára  2013 –  K milovníkom dobrého tradičného slovenského jedla putuje ďalšia kniha Silvie Pilkovej z edície Poklady slovenskej kuchyne. Tretia časť prináša zaujímavé recepty z regiónu dolná a horná Nitra a  Tekova. Jedným z  jednoduchých a pritom výdatných a chutných  receptov je aj napríklad Korýtko.Vyskúšajte!

Potrebujeme: 1 starší chlieb, 125 g bryndze, najlepšie májovej, 100 g slaniny, 1 klobásu,

150 g údeného kolena, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky papriky.

Zo staršieho okrúhleho chleba odkrojíme vrch, prípadne použijeme hrubý krajec, a do polovice vydlabeme striedku – vznikne tak akési korýtko. Dovnútra natlačíme bryndzu, slaninu pokrájanú nadrobno, trochu klobásy, údeného kolena a dochutíme soľou a mletou paprikou. Napichneme na ražeň a opekáme nad miernym ohňom.

Poklady slovenskej kuchyne zachytávajú prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny Slovenska.  Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka.

Autorke kníh Poklady slovenskej kuchyne Silvii Pilkovej nijaký kút Slovenska nie je cudzí. Varenie je jej najväčšia vášeň. Varí už od detstva a načas sa varenie stalo aj jej povolaním. Dva roky viedla dve výborné reštaurácie, kde prešla všetkými pozíciami. Istý čas pracovala v reštauráciách v Moskve, Prahe a vo Viedni a zvyšok času zbierala skúsenosti v Bratislave.

Doposiaľ vyšli: Poklady slovenskej kuchyne 1, 2 a  3. (1. Bratislava, Záhorie, Podunajsko,  2. Dolné, stredné a  horné Považie a 3. Dolná a horná Nitra, Tekov).

 

Pripravujeme:  Poklady slovenskej kuchyne 4 - Hont, Podpoľanie, Novohrad.

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.