bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







VIANOČNÝ TÝŽDEŇ RECENZIÍ: Aby pečenie nebolo trápením | Pomôžem ti piecť

Priznávam sa bez mučenia, že pečenie nikdy nebolo mojou silnou stránkou. Uvarím takmer hocičo, ale pečeniu som sa zďaleka vyhýbala.

Nelákalo ma to a zdalo sa mi to, že je to príliš zložité a nemala by som na to trpezlivosť. No ako sa blížil čas Vianoc, vedela som, že sa na to budem musieť odhodlať a keďže som zo starej školy, vyhľadávanie na internete mi nevyhovuje. Preto som sa veľmi tešila na knihu Pomôžem ti piecť a dúfala som, že ma takpovediac zo dňa na deň naučí aspoň tie základy o pečení. A veru, naučila!

Čo v knihe nájdete

Samozrejme, recepty na najrôznejšie sladké (i slané) dobroty rozdelené do 9 kategórií počnúc múčnikmi, cez torty a rolády až po pečivo. To je takpovediac klasika. To, čím sa táto publikácia odlišuje od ostatných, sa skrýva na jej úplnom začiatku v sekcii Základy pečenia. Tam nájdete všetko, čo potrebujete vedieť: pomôcky, dôležité prísady, druhy cesta a ich spôsob prípravy a takisto aj rôzne druhy krémov, poliev a glazúr. Plus k tomu všetkému aj malé triky, tipy a praktické rady a to všetko je doplnené kvalitnými fotkami. Niektoré recepty sa dajú pripraviť aj bez lepku.

Pre koho je publikácia vhodná

Z hľadiska receptov určite pre každého, kto rád pečenie. No osobne si myslím, že najvhodnejšia je práve pre úplných začiatočníkov, ktorí s pečením ešte nemajú skúsenosti, lebo z toho majú obavy a vlastne ani nevedia, ako a kde začať. Táto kniha im v tom výborne pomôže. Z vekového hľadiska si myslím, že je vhodná pre každého, pretože autorka poskytuje viac alternatív, takže si z nich dokáže vybrať moderná kuchárka, rovnako ako napríklad stará mama, ktorá je zvyknutá na svoje zaužívané metódy.

Plusy                                                                            Mínusy
+ recepty                                                                     -za jediné mínus považujem to, že v receptoch
+fotografie                                                                   často nie je uvedený konkrétny druh použitej
+úplné a systematické základy                               múky (hladká,polohrubá, hrubá) ani cukru
+tipy a triky                                                                 (práškový, kryštálový)
+zrozumiteľnosť
+prehľadnosť

Moje praktické skúsenosti

Pomôžem ti piecť je predovšetkým "praktická" kniha, ktorú ak nevyužívate, celkom zbytočne vám stojí na poličke. Preto som sa ihneď pustila do jej študovania. Ako prvé som prebehla nutné základy, a potom som vyberala sladkosti, ktoré by som mohla upiecť na Vianoce. Nakoniec padla voľba na čokoládovo-višňovú roládu a škoricové kolieska. A ako prebiehalo pečenie? Nechcem sa chvastať, ale bez problémov. Držala som sa všetkých rád, neváhala som nazrieť do knihy aj stokrát a nakoniec sa to vyplatilo a dnes sa len pozerám, ako koláče miznú z tácky.

Recenzoval: Catty
http://books-parts-of-my-life.blogspot.sk/2014/12/vianocny-tyzden-recenzii-aby-pecenie.html

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.