bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veľká kniha o pečení chleba

Chlieb náš každodenný...Aj keď dnešná moderná doba je plná rôznych diét a mnohé z nich chlieb doslova zavrhujú, jeho miesto je v našom jedálničku nepopierateľné.

Napriek pokusom vylúčiť ho z nášho jedálničku,  žiadna iná potravina ho nenahradí. Mnohí skôr narodení si možno ešte spomeniete na vôňu babičkinho chlebíka z pravej pece. Zažila som to ako malé dieťa a nikdy nezabudnem ako som skoro ráno pozorovala starkú sádzajúcu  bochníky  do pravej murovanej pece. Skôr ako ich vsunula na lopatke  do vnútra, na každý urobila kríž..Chuť jej zemiakového chlebíka sa nedá zabudnúť..

Veľká kniha o pečení chleba okrem základných informácií aké suroviny na výrobu chleba a žemlí máme používať obsahuje veľké množstvo veľmi zaujímavých a pritom jednoduchých receptov.

Podoby dnešného chleba  sú  rozmanité a množstvo obchodov a rozrastajúcich sa malých pekárni naozaj ponúka široký sortiment.

 Napriek tomu  asi veľa z vás zažilo to pokušenie...upiecť  ho  doma a vychutnať si tú neopakovateľnú vôňu a chuť, keď ho vyberiete z domácej pekárničky alebo rúry. Paradoxne aj ,keď to nie je veľmi zdraviu prospešné jesť  ho taký čerstvo upečený..vtedy chutí najlepšie.

Ani ja som neodolala takému vábeniu a mám za sebou tie najrozmanitejšie skúsenosti a pokusy. Od  červenajúcich sa nepodarkov až ku krásne voňajúcim bochníčkom a žemličkám, ktoré mali veľmi krátku trvanlivosť, pretože tak chutili.

Preto som po knihe siahla so záujmom a hneď som v nej objavila niekoľko veľmi zaujímavých receptov, ktoré by stáli za hriech...

Bol však čas sviatkov a stoly sa prehýbali pod toľkými dobrotami.

Napriek tomu som vyskúšala  Chlebový vrkoč a chutné Cibuľové tyčinky.

 Kniha je napísaná veľmi prehľadne s peknými fotografiami  priam navádzajúcimi k vyskúšaniu receptu. Bez váhania som ju zaradila do svojej kuchynskej knižnice a vyznačila si niekoľko receptov, ktorými plánujem prevoňať našu kuchyňu.

 Milé priateľky a priatelia, milovníci dobrého tradičného ale aj úplne netradičného chlebíka či žemličiek  Veľká kniha o pečení chleby  bude určite patriť medzi tie kuchárske knihy, ktoré vo vašej kuchynskej knižnici nezapadnú prachom. 

Príjemné voňavé zážitky a dobrú chuť.

Recenzovala: Eva Bujňáková
http://www.ezoterik.sk/index.php/recenzie/175-ve%C4%BEk%C3%A1-kniha-o-pe%C4%8Den%C3%AD-chleba

 

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.