bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zdravé stravovanie jej zmenilo život!

„Zdravé stravovanie mi zmenilo život od základu a zmení ho pravdepodobne aj vám,“ tvrdí Ella Woodwardová. „Pre nový spôsob stravovania som sa rozhodla v januári roku 2012, keď som sa ním snažila vyliečiť z chronického ochorenia, ktoré sa nazýva syndróm posturálnej tachykardie. Zo dňa na deň som začala jesť prírodné jedlá na rastlinnej báze a rozlúčila som sa s lepkom, mliečnymi výrobkami, rafinovaným cukrom, priemyselne spracovanými potravinami, prídavnými látkami a mäsom. Tento krok predstavoval dramatickú zmenu najmä preto, že som dovtedy žila na cestovinách s pestom, sladkostiach a čokoláde.“

http://data.bux.sk/book/037/528/0375283/medium-lahodne_s_ellou_kazdy_den.jpg Po obrovskom úspechu britskej blogerky Elly nenechala ďalšia kniha na seba dlho čakať.
Rozšírila svoje experimentovanie s jedlom a napísala pokračovanie Lahodne s Ellou každý deň.

Jednoduché recepty a výborné jedlá pre zdravý životný štýl.
To je kniha blogerky, ktorej kniha sa stala v Británii najpredávanejšou kuchárkou a mimoriadne zabodovala aj v USA.
V úvode knihy Ella vysvetľuje ako si vychutnávať jedlo, ako si otvoriť myseľ, nájsť rovnováhu a rešpektovať pri stravovaní svoje telo. Nasleduje vyše 200 strán úžasných receptov – nádherné fotografie, presné postupy a jedlá od raňajok, cez zdravé jedlo so sebou, šaláty, varenie vo veľkom, až po jednoduché sladkosti.

„Prechod k rastlinnej strave bol nepochybne najlepším krokom, aký som kedy urobila. Bez nového spôsobu stravovania si už dnes svoj život neviem predstaviť, cítim sa vďaka nemu vyrovnane a šťastne,“ vysvetľuje Ella vo svojej knihe Lahodne s Ellou každý deň.
Objavila množstvo jedinečných jedál, ktorými môže svojmu organizmu dopriať potrebnú pozornosť a zdravie.

masloObjednajte si novinku Lahodne s Ellou každý deň.
Kupit bux.sk

RECEPT: Vanilkové maslo z kešu orieškov

Na prípravu 1 veľkého pohára potrebujeme:
400 g kešu orieškov (asi za jeden plech)
2 čajové lyžičky vanilkového prášku

POSTUP: Predhrejeme rúru na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C). Kešu oriešky nasypeme na plech a pečieme desať minút, alebo až kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda. Nesmú však prihorieť. Potom ich necháme vychladnúť.
Vychladnuté oriešky nasypeme spolu s vanilkou do silného mixéra. Mixujeme asi 10 minút, kým maslo nie je úplne jemné a krémové. Možno budete mať chuť prestať s mixovaním vo chvíli, keď sa ingrediencie spoja, no neprestávajte. Verte mi, tých pár minút stojí za to.
Maslo vám v uzavretej nádobe vydrží aj týždeň.

Kuchynský tip
V tomto prípade budete, bohužiaľ, potrebovať naozaj silný kuchynský robot, napríklad značky Magimix. Slabší kuchynský robot vám maslo tak dohladka nevymieša.

Objednajte si novinku Lahodne s Ellou každý deň.
Kupit bux.sk

polievka

RECEPT: Zemiakovo-kokosová polievka

Keďže pečené sladké zemiaky so škoricovo-paprikovou príchuťou patrili odjakživa medzi jej favoritov, rozhodla sa zaexperimentovať a preniesť túto kombináciu chutí aj do polievky. Kokosové mlieko jej dodáva jemnejšiu konzistenciu, tamari a horčičné semienka bohatšiu chuť a jablčný ocot sa zasa postará o kyslastý nádych. Výsledok stojí za to.

Na 2 porcie potrebujeme:
2 sladké zemiaky
400 ml konzervu kokosového mlieka
10 g čerstvých lístkov koriandra
2 čajové lyžičky tamari
2 čajové lyžičky mletej papriky
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 čajovú lyžičku jablčného octu
1 čajovú lyžičku horčičných semienok

POSTUP: Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do parného hrnca. Varíme asi 45 minút, aby zmäkli.
Do mixéra dáme uvarené sladké zemiaky a ostatné prísady, prilejeme 200 ml vody a dohladka rozmixujeme. Pred podávaním polievku trochu prihrejeme.

Oveľa viac chutných receptov nájdete v knihe Lahodne s Ellou každý deň.

Milan Buno, 4.2.2016

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.