bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vychutnajte si lahodné recepty cukrárky Petry Tóthovej

„Keď som pripravovala candy bary na svadby, riadila som sa pravidlom 50/50. Päťdesiat percent klasických dezertov a päťdesiat percent nových. Vďaka tomu mám predstavu, čo je populárne a čo ľudom chutí,“ tvrdí známa cukrárka Petra Tóthová a preto pripravila knihu predovšetkým klasických receptov, ktoré však „obliekla“ do modernejších šiat.

V knihe Cukráreň Petry Tóthovej nájdete aj množstvo rád a nápadov na príchute, napríklad ako si z klasického receptu pripraviť trendový zákusok, ako si zjednodušiť prácu, prípadne na čo si dávať pozor.

Knihu Petra rozdelila na Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty. „Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro dezertov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ popisuje svoju knihu.

Vypočujte si rozhovor s Petrou v knižnom podcaste:

Cukráreň Petry Tóthovej je kniha plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. V knihe tiež nájdete recepty na:

  • plnené kokosky
  • jamajka miňonky
  • indiánky
  • gaštanové jazýčky
  • parížske rožteky
  • francúzska kocka
  • sacher torta
  • medová torta
  • veterníky

Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.

Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia.
Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.

Petra Tóthová vo videu o svojej knihe:

Milan Buno, knižný publicista

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.