bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka







Vilo Habo špeciál. Tie najlepšie recepty!

Po úspešnej knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama vyšiel tentoraz výber toho najlepšieho, čo ste doteraz mohli vidieť v populárnej televíznej šou. Nejde o recyklované recepty, ale úplne nové a z mnohých sa vám budú zbiehať slinky už pri pohľade na fotografie :) Pripravte si chutné jedlo rýchlo a jednoducho.

http://data.bux.sk/book/020/305/0203059/medium-vilo_habo_special_najlepsie_recepty_z_tv_sou.jpgVilo Habo špeciál, to je vyše 130 strán receptov.

Vďaka relácii o varení, ktorú od minulého roka vysiela televízia JOJ, sa podarilo objaviť mnohé kulinárske talenty, ktoré by si právom zaslúžili „Rad zlatej varešky“. Nielenže sú pre varenie zapálené a vedia sa v kuchyni svižne obracať, ale aj prichádzajú s naozaj delikátnymi receptami na jedlá od výmyslu sveta.

haboŠpeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty na slano.
V knihe Vilo Habo špeciál nájdete 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Mariána Miezgu, Jozefa Vajdu, kapely Hex či komičky Evelyn.
Svojimi fantastickými receptami prispeli aj Lhotovci, Rumlovci, Kánovci a mnohé ďalšie rodiny, ktoré sa zúčastnili tejto kuchárskej šou.
A nechýba medzi nimi ani Kristína Farkašová, Lujza Garajová Šrameková, či Michal Hudák.

Objednajte si novinku Vilo Habo špeciál.

Kupit bux.sk

Ani tentoraz nechýbajú fotky z relácie a vtipné výroky Vila Haba, vďaka ktorým sa pri varení výborne naladíte a pobavíte.

Vilo Habo špeciál je jedinečná kuchárska knižka venovaná všetkým milovníkom dobrého jedla. Svoje miesto si v nej našli recepty od takmer tridsiatich slovenských rodín, ktoré sa blysli v televíznej súťaži.

„Do mačky!
V kuchyni nesmie byť nikdy ticho!“
haydu

Jozef Vajda a Lea Vajdová
Steaky z jahňaciny s jarnou zeleninou

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 1 kg jahňacej sviečkovice
• 2 strúčiky cesnaku
• 25 g masla ghee
• 400 ml olivového oleja
• soľ • 1 čili papričku
• 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
• mleté čierne korenie
• kurkumu
• koriandrovú vňať

NA PRÍPRAVU JARNEJ ZELENINY BUDEME POTREBOVAŤ:
• 12 ks zelenej špargle
• 10 ks cherry rajčín
• 2 šalotky
• 1 petržlen aj s vňaťou
• 1 viazaničku mladej mrkvičky
• 2 lyžice cukru

POSTUP: Sviečkovicu si umyjeme, osušíme, odblaníme a pokrájame na steaky, ktoré osolíme, ochutíme korením a necháme pri izbovej teplote postáť. Steaky spolu s kúskami cesnaku, čili papričkou a rozmarínom opečieme na olivovom oleji a časti masla. Ak je jahňacina mladá, nepotrebuje opekať viac ako 3 minúty z každej strany.
Zeleninu najskôr vo vode krátko povaríme a následne opečieme na zvyšku masla s cukrom, aby sme dodali kontrast výraznej chuti jahňaciny.
Podávame: Na tanier naservírujeme jahňací steak, posypeme ho koriandrovou vňaťou a ako prílohu použijeme pripravenú zeleninu.

Objednajte si novinku Vilo Habo špeciál.
Kupit bux.sk

jedlo

Vilo Habo a Dávid Habo
Losos so zelerovým pyré

NA PRÍPRAVU LOSOSA BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g lososa s kožou
• 100 g soli
• mleté čierne korenie
• bylinky (bazalka, rozmarín...)
• olej/maslo

NA PRÍPRAVU ZELEROVÉHO PYRÉ BUDEME POTREBOVAŤ
• 1 zeler
• 100 g plesňového syra
• maslo
• soľ
• muškátový oriešok

NA OZDOBU:
• čerstvú bazalku
• mrkvu postrúhanú na nite
• zelené fazuľky

POSTUP: Lososa osolíme, okoreníme a pod kožu dáme bylinky. Potom ho z oboch strán opečieme a necháme 8 minút piecť v rúre.
Zeler na pyré uvaríme, vodu zlejeme a rozmixujeme ho s maslom, soľou a muškátovým orieškom. Do pyré môžeme pridať aj plesňový syr, ktorý zvýrazní chuť pyré.
Podávame: Lososa podávame s lístkom bazalky a zelerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy. Losos vynikajúco chutí aj s uvarenými zelenými fazuľkami.

Objednajte si novinku Vilo Habo špeciál.

Kupit bux.sk

jedlo

Kapela HEX a Tybyke
Tagliatelle s kuracím mäsom

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 2 kuracie prsia
• soľ
• mleté čierne korenie
• 1 balík cestovín (tagliatelle)
• trochu parmezánu, čerstvú bazalku

POSTUP: Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Kým sa varia, pokrájame si nadrobno šalotku, ktorú na oleji opečieme dozlatista. Potom k nej pridáme nadrobno pokrájanú slaninu a necháme pražiť. Po chvíli pridáme pokrájanú cukinu a šampiňóny a opekáme. Nakoniec dochutíme cesnakom, soľou a čili papričkou.
Na druhej panvici si opečieme pokrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili a okorenili. Keď je mäso opečené zo všetkých strán, pridáme ho do zeleninovej masy a zalejeme smotanou. Necháme prevariť a môžeme zjemniť maslom. Nakoniec pridáme do omáčky uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame.
Podávame: Cestoviny servírujeme tak, že ich ozdobíme bazalkovými listami a postrúhaným parmezánom.

NA OMÁČKU BUDEME POTREBOVAŤ:
• šunku prosciutto/kúsok oravskej slaniny
• 1 šalotku/malú cibuľu
• 150 ml smotany na šľahanie
• 1 cukinu
• 3 šampiňóny
• 1 strúčik cesnaku
• 1 čili papričku
• soľ
• olivový olej
• maslo

jedlo

Objednajte si novinku Vilo Habo špeciál.

Kupit bux.sk

Tvarohové guľky

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 500 g mäkkého tvarohu
• soľ
• 3 žĺtky
• 150 g detskej krupice
• 400 g jahôd
• 4 lyžice trstinového cukru
• 4 lyžice kyslej smotany

POSTUP: Tvaroh zmiešame s trochou soli a žĺtkami, pridáme krupicu a premiešame. Z cesta vytvoríme guľôčky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 8 minút. Jahody očistíme a opláchneme. Rozmixujeme ich s cukrom a smotanou.
Podávame: Uvarené guľky servírujeme tak, že ich polejeme jahodovou omáčkou.

jedlo

Milan Buno, 24.5.2016

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.