Toto je fitnes strava na mieru
Vaše telo potrebuje špecifické živiny, aby malo dostatok energie a bolo silné na cvičenie. Či už to je beh, bicyklovanie, posilňovňa, alebo korčuľovanie po hrádzi. Otázkou však je – čo presne jesť, aby ste tie živiny telu dodali? Koľko kalórií potrebujete? Čo si navariť po tréningu, čo si môžete dať pred behom alebo ako jesť, ak chcete nabrať svalovinu, no nie kilá tuku?
Naučte sa základy o výžive. Kniha Fitnes strava na mieru je určená všetkým, ktorí sa aktívne venujú športu. Prináša prehľad o zdravej výžive, ale aj viac ako 80 receptov, vďaka ktorým dodáte svojmu telu primeranú dávku energie.
Tento manuál a zároveň fitnes kuchárska kniha obsahuje informácie o nutričných potrebách pre vytrvalcov či silových športovcov, ako i o tom, ako prichystať jedlo alebo nápoj, ktoré si môžete zabaliť, kamkoľvek idete.
Autorky knihy sú skúsené dietologičky a výživové poradkyne. Prinášajú množstvo tipov, akými potravinami zásobiť komoru, a tiež rady pri varení, pomocou ktorých ušetríte čas v kuchyni, aby vám ho zostalo viac na tréning.
Dozviete sa, ktoré jedlá dodajú silu svalom a zoptimalizujú výdrž počas tréningu. Ktoré snacky bohaté na živiny doplnia energiu aj v každodennom aktívnom živote. Získate tipy na zásoby v komore a rady pri varení, pomocou ktorých ušetríte čas v kuchyni a viac vám ho zostane na tréning.
Kniha Fitnes strava na mieru je prehľadne zoradená od Fitnes stravy, cez Recepty na tréningy, Recepty na súťaže až po Recepty na obnovu síl. Celkovo nájdete v knihe až 80 receptov na jedlá. V závere nechýba Plánovanie jedál a Základné premeny jednotiek.

Recept z knihy Fitnes strava na mieru:
Tekvicovo-ryžový puding z remosky
Teplá pochúťka, ktorá sa ľahko pripravuje, v chladných mesiacoch zahreje a doplní sacharidy. Môžeme ju však podávať aj studenú.
Príprava zaberie asi 5 minút, tepelná úprava zhruba 5 hodín. Dostanete 10 porcií.
SUROVINY
185 guľatej bielej ryže (nie predvarenej)
350 ml kondenzovaného mlieka
490 g konzervovanej tekvice
780 ml plnotučného mlieka
85 g svetlého hnedého cukru
1 lyžica tekvicového korenia
¼ lyžičky soli
1 lyžička vanilkového extraktu
60 g hrozienok
POSTUP:
Remosku s objemom 3 l trochu postriekame olejom.
Zmiešame v nej ryžu, kondenzované mlieko, tekvicu, mlieko, hnedý cukor, tekvicové korenie, soľ, vanilkový extrakt a hrozienka.
Uzatvoríme a varíme na slabom stupni asi 5 hodín alebo kým ryža nezmäkne.
Puding podávame teplý, nie príliš horúci.
Skladovanie: Zvyšky môžeme skladovať v chladničke 3 – 5 dní.
Milan Buno, 27.4.2017
Pridať komentár
Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Súvisiace knihy
Kniha dňa
Súťaže
- S knihou okolo sveta – Hraj každý deň o knihu !!!SÚŤAŽ!!!
- HRAJTE o knihy s podcastom Knižný kompas, ktorý oslavuje!
- Blesková súťaž o 2x Škola noci - Vykúpená
- HRAJTE o poukazy do Školy varenia a kulinárske balíčky
- Preplnený mechúr. Nové dobrodružstvo smoliara Grega z obľúbenej série
- KNIHA za KOMENT počas apríla 2022 bola opäť úspešná
- Knižné hádanky na BUX.SK, nájdite si svoju zľavu a vyhrajte
- Veľká súťaž s novou sériou Cestovná agentúra Tajné svety
- PSIA DUŠA 2 pre všetkých milovníkov psov + SÚŤAŽ
- HRAJTE s filmom podľa knihy Nebezpečná láskavosť
Pikošky zo sveta kníh
- Miesto, kde láska, rodina a klamstvá kráčajú ruka v ruke. List z Briarton Parku
- Láska, intrigy a prestížna škola plná tajomstiev. New adult hit Zachráň ma
- Prekvapivá meditácia o bolesti, strate a uzdravení. Vo vysokej tráve od Terevora Noaha
- Mapa druhých šancí. David Nichols a jeho Tu a teraz
- Len pre vyvolených! Nie každý pozvaný je však vítaní...