bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Toto je fitnes strava na mieru

Vaše telo potrebuje špecifické živiny, aby malo dostatok energie a bolo silné na cvičenie. Či už to je beh, bicyklovanie, posilňovňa, alebo korčuľovanie po hrádzi. Otázkou však je – čo presne jesť, aby ste tie živiny telu dodali? Koľko kalórií potrebujete? Čo si navariť po tréningu, čo si môžete dať pred behom alebo ako jesť, ak chcete nabrať svalovinu, no nie kilá tuku?

Naučte sa základy o výžive. Kniha Fitnes strava na mieru je určená všetkým, ktorí sa aktívne venujú športu. Prináša prehľad o zdravej výžive, ale aj viac ako 80 receptov, vďaka ktorým dodáte svojmu telu primeranú dávku energie.

Tento manuál a zároveň fitnes kuchárska kniha obsahuje informácie o nutričných potrebách pre vytrvalcov či silových športovcov, ako i o tom, ako prichystať jedlo alebo nápoj, ktoré si môžete zabaliť, kamkoľvek idete.

Autorky knihy sú skúsené dietologičky a výživové poradkyne. Prinášajú množstvo tipov, akými potravinami zásobiť komoru, a tiež rady pri varení, pomocou ktorých ušetríte čas v kuchyni, aby vám ho zostalo viac na tréning.
Dozviete sa, ktoré jedlá dodajú silu svalom a zoptimalizujú výdrž počas tréningu. Ktoré snacky bohaté na živiny doplnia energiu aj v každodennom aktívnom živote. Získate tipy na zásoby v komore a rady pri varení, pomocou ktorých ušetríte čas v kuchyni a viac vám ho zostane na tréning.

Kniha Fitnes strava na mieru je prehľadne zoradená od Fitnes stravy, cez Recepty na tréningy, Recepty na súťaže až po Recepty na obnovu síl. Celkovo nájdete v knihe až 80 receptov na jedlá. V závere nechýba Plánovanie jedál a Základné premeny jednotiek.

Recept z knihy Fitnes strava na mieru:

Tekvicovo-ryžový puding z remosky

Teplá pochúťka, ktorá sa ľahko pripravuje, v chladných mesiacoch zahreje a doplní sacharidy. Môžeme ju však podávať aj studenú.
Príprava zaberie asi 5 minút, tepelná úprava zhruba 5 hodín. Dostanete 10 porcií.

SUROVINY

185 guľatej bielej ryže (nie predvarenej)
350 ml kondenzovaného mlieka
490 g konzervovanej tekvice
780 ml plnotučného mlieka
85 g svetlého hnedého cukru
1 lyžica tekvicového korenia
¼ lyžičky soli
1 lyžička vanilkového extraktu
60 g hrozienok

POSTUP:

Remosku s objemom 3 l trochu postriekame olejom.
Zmiešame v nej ryžu, kondenzované mlieko, tekvicu, mlieko, hnedý cukor, tekvicové korenie, soľ, vanilkový extrakt a hrozienka.
Uzatvoríme a varíme na slabom stupni asi 5 hodín alebo kým ryža nezmäkne.
Puding podávame teplý, nie príliš horúci.

Skladovanie: Zvyšky môžeme skladovať v chladničke 3 – 5 dní.

Milan Buno, 27.4.2017

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.