bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rady, tipy a recepty. Babičkina úsporná kuchárka

Nie je až také umenie navariť, ak máte cit + kvalitné a neraz drahé suroviny. Ale čo ak máte v peňaženke pár centov? Dá sa aj tak uvariť niečo dobré, zdravé a chutné? Verte, nie je to až také ťažké.

Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne recepty, pár tipov a veľmi dôležitých trikov.

A práve tie tipy a recepty nájdete v nádhernej knihe Babičkina úsporná kuchárka.
Napríklad nikdy nezabúdajte na hospodárne využitie zvyškov potravín. Mnohí z nás s pokojným svedomím vyhadzujú zvyšky surovín aj jedál do kontajnerov. Časy sa však zmenili a pri narastajúcej nezamestnanosti a neustálom zvyšovaní cien sa musíme naučiť počítať a hospodáriť.

babAk spojíte vašu snahu ušetriť s receptami a radami v tejto knihe, určite vyjdete aj s napätým rodinným rozpočtom.
Plnofarebná Babičkina úsporná kuchárka je veľmi prehľadne a dizajnovo atraktívne riešená. Farebné fotografie, na každej strane praktické rady, priestor na vaše poznámky, zlepšenia a nápady. V každom recepte nájdete zoznam potrebných surovín a postup prípravy.
Čo teda nájdete v tejto užitočnej knihe?
Od polievok, s ktorými ušetríte, cez dobroty z mäsa ako Superrýchla sviečková, Pondelňajší guláš, Hašé po francúzsky, samostatné kapitoly tvoria Dobroty z hydiny, rýb, húb, zemiakov a zeleniny.
Nechýbajú pokry zo strukovín, ovsených vločiek, z cestovín, ryže, vajec, tvarohu i syra. Viete, čo všetko sa dá vykúzliť z chleba a pečiva? Tak napríklad rascové placky, Rezeň za pár centov, Chlebový košíček, Tábornícke rožky alebo Zapekané syrové chlebíčky.
MňamJ

Objednajte si Babičkinu úspornú kuchárku hneď teraz!
Kupit bux.sk

Uchovávať v chladničke tvrdý syr 14 dní či jest' týždeň starý chlieb nemá nič spoločné so zásadami zdravej výživy, ale kúsok zvyšného syra rovnako ako chlieb či pečivo z predchádzajúceho dňa možno účelne využiť na prípravu celého radu pokrmov. Akých?
 Odpoveď nájdete v Babičkinej úspornej kuchárke, do ktorej sa skúsená autorka Jarmila Mandžuková snažila zapracovať skúsenosti svojej starej mamy a mamy, ktoré vždy varili hospodárne, ale predovšetkým veľmi chutne a dbali o to, aby sa v domácnosti všetko zužitkovalo.
Takže, milé gazdinky a kuchárky, nebuďte márnotratné!

babRECEPT: Zemiaková kaša s bryndzou
Budeme potrebovať: 1 kg zemiakov, masť alebo maslo, soľ, mlieko, 200 g bryndze, 1 cibuľu.
Postup:  Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme domäkka. Do uvarených zemiakov pridáme roztopené malo alebo masť, mlieko a bryndzu. Maslo a mlieko pridávame podľa potreby tak, aby mala kaša dobrú konzistenciu. Zemiaky roztlačíme alebo premiešame mixérom. Pokrájame cibuľu, na masti ju opražíme dozlatista, nalejeme ju na kašu a môžeme podávať.

RECEPT: Mliečna polievka s rezancami
Budeme potrebovať: hrsť niťoviek, soľ, 1 liter mlieka, kúsok masla, pažítku.
Postup: Niťovky uvaríme v malom množstve osolenej vody. Prilejeme mlieko, krátko povaríme a pridáme maslo. Porcie na tanieri posypeme pokrájanou pažítkou.

Množstvo receptov a tipov nájdete v novinke Babičkina úsporná kuchárka.

Milan Buno
26.7.2014

bab

bab

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.