bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pečte zdravo. Bez cukru a chutne!

Poznáte BezCukráreň? To je pečenie pre každého z dostupných surovín za dostupné ceny.
Vianočné či Veľkonočné, tradičné i experimentátorské drobné pečivo pre každú príležitosť.
BezCukráreň sú alternatívne dobroty a sladkosti pre deti, inšpirácie pre každého uvedomelého rodiča a drobného maškrtníka. Sú to tradičné cukrárenské zákusky na nový spôsob overená tradícia v zdravšom šate.
Ak sme vás trošku zaujali, poďte si pozrieť BezCukráreň a pridáme aj jeden parádny recept.

Rôznorodé štúdie prinášajú dôkazy o tom, že biely rafinovaný cukor naozaj nemá mať miesto v našich jedálničkoch. „Skôr ako sa pustíte do pečenia čo i len jedného koláču z našej BezCukrárne, určite si ich preštudujte. Kniha BezCukráreň je jedinečnou publikáciou na slovenskom trhu,“ tvrdí Petra Muráriková, autorka.

Prináša recepty, ktoré tvorili viac ako šesť rokov. 90 originálnych receptov na prípravu zákuskov, tort, sladkostí, sušienok, zaváranín a koláčov do formy či na plech.

„Sladíme medom, stéviou a javorovým sirupom,“ tvrdí Petra o knihe. Nájdete v nej bezvaječné, bezmliečne a bezlepkové varianty receptov, výnimočné recepty pre výnimočných ľudí, dobroty na chvíle sviatočné i bežné torty.

 

Recept z knihy BezCukráreň:

Tvarohovo-čokoládový koláč

Sýty koláč lahodnej chuti. Použite linecký korpus.

Tvarohový krém

  • 500 g tvarohu (časť možno nahradiť mascaprone)/ alebo hodvábneho bieleho tofu
  • 250 g kyslej smotany/ alebo jogurtu/ alebo sójového jogurtu
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 100 g zvoleného sušeného mlieka
  • ½ čl stévie
  • 90 g medu/javorového sirupu
  • 1,5 čl agaru/2 vajcia/20 g kukuričného škrobu

Čokoládový krém

  • 200 g čokolády
  • 1 pl kakaa
  • 125 g masla
  • 1,5 čl agaru a 80 ml zvoleného mlieka/ alebo 2 vajcia/ alebo 20 g kukuričného škrobu
  • ¼ čl stévie
  • 30 g medu/ alebo javorového sirupu

POSTUP:

1. Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré natlačíme do okrúhlej formy a vyformujeme okraj vysoký asi 4-5 cm.
2. Mixérom zmiešame všetky ingrediencie na tvarohový krém a rozlejeme ho na pripravené cesto.
3. Čokoládu rozpustíme nad parou, postupne pridáme ostatné suroviny. Ak robíme vaječnú verziu, zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom do nej mixérom zapracujeme vajcia. Navrstvíme ju na tvarohový krém a vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme 30-40 minút.
4. Koláč podávame vychladený, ideálne s čerstvým lesným ovocím.

Milan Buno, 6.5.2017

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.