Nová kuchárska kniha bylinkovej školy – Zjedz ma!
Jedlo ako liek. Príroda ako učiteľ. Vy ako tvorca vlastného zdravia.
Presne to je nová kuchárska kniha Bylinkovej školy s názvom Zjedz ma! Autorkami sú bylinkárka a liečiteľka Iveta Henzelyová a jej dcéra Aurélia Prasličková.
„Do našej knihy sme vložili skúsenosti z mojej 30-ročnej bylinkárskej praxe a naše spoločné hodiny varenia, ochutnávania, zapisovania starých receptov aj nových inšpirácií. Vznikla tak kniha, ktorá spája múdrosť tradičnej čínskej medicíny, poznatky fytoterapie aj obyčajnú radosť z jedla pripraveného s láskou,“ tvrdí Iveta a Aurélia. Ich kniha bylinkových receptov je láskavým sprievodcom na ceste k návratu do prirodzeného rytmu života.
Naučí vás, ako vyberať a pripravovať potraviny a byliny podľa ročných období a signálov vlastného tela. Vďaka nej zistíte, že neexistujú dobré a zlé potraviny. Dôležité je naše vnútorné nastavenie, vedomie a úcta k jedlu.
V knihe objavíte:
•pohľad na jedlo ako na nástroj sebapoznania a lásky k sebe,
•recepty v súlade s jednotlivými ročnými obdobiami,
•princípy výživy podľa tradičnej čínskej medicíny.
Vypočujte si rozhovor s autorkou v knižnom podcaste:
Autorky spoločne kráčajú svetom liečivých rastlín. Ich vášeň pre prírodu, zdravý životný štýl a hlboké porozumenie pre tradičné liečebné prístupy cítiť na každej stránke tejto knihy. Na seminároch, prednáškach a vzdelávacích programoch učia ľudí, ako počúvať svoje telo, ako žiť v súlade s prírodou a ako sa stravou liečiť.
Venujú sa fytoterapii, psychosomatike a duchovným príčinám zdravotných problémov. Podľa nich je dôležité, aby sme zmenili svoj pohľad na to, čo jeme, pretože výživa je alfa a omega zdravia.
„Nie je to len kuchárka. Je to láskavý sprievodca na ceste späť k prirodzenému rytmu života. Každá jej stránka nesie odkaz: jedlo nie je len palivo. Jedlo je jazyk, ktorým s nami hovorí telo. Je to most k prírode a zároveň cesta k vlastnej duši,“ odkazujú autorky.
Kniha Zjedz ma! je pozvánkou do sveta prírodných zákonov, ktoré formujú spôsob stravovania, chute a metabolizmus. Každé ročné obdobie aktivizuje špecifické procesy v tele. Poznanie prirodzených fáz v prírode aj v ľudskom organizme zaručuje správny výber potravín i spôsob ich spracovania. Jedlo sa potom stáva skutočným liekom.
Naše zdravie závisí len od nás. Ide o naše nastavenie, vnútorné naladenie, postoj a zodpovednosť k sebe samému, tvrdí bylinkárka a liečiteľka Iveta Henzelyová. Jedlo by malo chutiť, dodať nám energiu, zasýtiť nás, ale malo by byť aj liekom a to kniha so super názvom Zjedz ma! spĺňa do bodky. Je to návrat k prirodzenému vareniu, využitiu surovín, na ktoré sme už možno aj mnohí zabudli.
Pozrite si VIDEO autoriek Ivety a Aurélie:
Milan Buno, knižný publicista
Pridať komentár
Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Kniha dňa
Súťaže
- S knihou okolo sveta – Hraj každý deň o knihu !!!SÚŤAŽ!!!
- HRAJTE o knihy s podcastom Knižný kompas, ktorý oslavuje!
- Blesková súťaž o 2x Škola noci - Vykúpená
- HRAJTE o poukazy do Školy varenia a kulinárske balíčky
- Preplnený mechúr. Nové dobrodružstvo smoliara Grega z obľúbenej série
- KNIHA za KOMENT počas apríla 2022 bola opäť úspešná
- Knižné hádanky na BUX.SK, nájdite si svoju zľavu a vyhrajte
- Veľká súťaž s novou sériou Cestovná agentúra Tajné svety
- PSIA DUŠA 2 pre všetkých milovníkov psov + SÚŤAŽ
- HRAJTE s filmom podľa knihy Nebezpečná láskavosť
Pikošky zo sveta kníh
- Bol ideálny, dokonalý...a predsa rozbil ich manželstvo. Triler Ideálny manžel
- Héra. Toto je príbeh, ktorý prepisuje mýty a otvára nepočuté hlasy
- Šiesty prípad detektívov Luca Callanacha a Avy Turnerovej. Napínavý thriller Dokonalá tma
- Nájomný vrah, dlžník mafie a nové krimi Frankie Kozmona Líška
- Úzkostná generácia. Čo sa dozviete o deťoch vyrastajúcich s telefónom v ruke?