bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Navarte chutne podľa receptov Vila Haba

„Ja osobne mám rád, keď to v kuchyni všetko lieta,“ tvrdí oduševnene Vilo Habo.“Potrebujem byť vo vare a dať zo seba úplne všetko von. Varte tak, aby ste mali okolo seba poriadok. A hlavne, nech v kuchyni nie je ticho. Vždy nech aspoň cibuľa na oleji škvrčí!“

vilo habo Áno, mnohým sa zdá príliš ukričaný, živelný, dynamický, je ho všade...ale treba uznať, že vie variť. A keď už sa do toho pustí, lietajú všade naokolo ruky, nohy, panvice a vtipné výroky. Vilo Habo je IN. Z varenia dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. Nazrite do jeho kuchyne a pripravte si jeho recepty – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

Jahňací chrbát na smotane, Habova slepačia polievka, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, Kuracie prsia v jogurtovom obale, či Fánky podľa svokry.

To je len pár receptov z celkového počtu 70, ktoré nájdete v jeho novej knihe.
Vilo Habo varí najradšej slovenské jedlá, pre každého finančne dostupné a niečím vlastným, originálnym vyšperkované.
Okrem receptov  nájdete v knihe aj jeho osvedčené kulinárske rady a vtipné výroky, ktoré vás zaručene pobavia.

Ak si teda chcete nielen dobre navariť, ale sa pritom aj zabaviť, siahnite po knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

habo

Fánky podľa svokry

Potrebujeme:
• 360 g hladkej múky
• 250 g rastlinného tuku
• 50 – 100 ml smotany na šľahanie
• 2 žĺtky
• štipku soli
• 1 balíček vanilkového cukru (na obalenie fánok)
• 150 g práškového cukru

POSTUP:
Na doske si preosejeme múku a pridáme k nej zmäknutý pokrájaný tuk. V smotane si vymiešame žĺtky a trochu soli. Múku s tukom a smotanovú zmes spojíme a vypracujeme cesto, ktoré hneď rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre. Potom cesto rozkrájame na štvorce, ktoré po stranách narežeme. Fánky uložíme na plech, ktorý sme si  vystlali papierom na pečenie. Pri teplote 200 °C pečieme asi 10 minút. Na záver fánky obalíme v zmesi z vanilkového a práškového cukru.

fanky

Bravčové srdcia na smotane

Budeme potrebovať:
800 g bravčových sŕdc
2 väčšie cibule
3 väčšie mrkvy
3 väčšie petržleny
2 väčšie zelery
500 ml smotany (30 – 33 %)
500 ml zeleninového vývaru
50 g kryštálového cukru
olej
soľ
bobkový list
nové korenie

Postup: Zeleninu si nakrájame na kocky a vložíme ju do hrnca s olejom, kde ju restujeme. Pridáme cibuľu, soľ, bobkový list, nové korenie a zalejeme vývarom. Krátko povaríme, potom do hrnca vložíme očistené srdcia a varíme domäkka asi 1 hodinu. Keď sú srdcia uvarené, vyberieme ich a uvarenú zeleninu spolu so šťavou prepasírujeme. Pridáme do nej smotanu a takto pripravenú omáčku necháme prejsť varom. Nakoniec ju dochutíme cukrom. Keď je smotanová omáčka hotová, nakrájame srdcia a vložíme ich späť do omáčky.

Odporúčaná príloha: parená knedľa

jedlo

70 receptov nájdete v knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

Milan Buno, 23.1.2016

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.