Navarte chutne podľa receptov Vila Haba
„Ja osobne mám rád, keď to v kuchyni všetko lieta,“ tvrdí oduševnene Vilo Habo.“Potrebujem byť vo vare a dať zo seba úplne všetko von. Varte tak, aby ste mali okolo seba poriadok. A hlavne, nech v kuchyni nie je ticho. Vždy nech aspoň cibuľa na oleji škvrčí!“
Áno, mnohým sa zdá príliš ukričaný, živelný, dynamický, je ho všade...ale treba uznať, že vie variť. A keď už sa do toho pustí, lietajú všade naokolo ruky, nohy, panvice a vtipné výroky. Vilo Habo je IN. Z varenia dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. Nazrite do jeho kuchyne a pripravte si jeho recepty – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.
Jahňací chrbát na smotane, Habova slepačia polievka, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, Kuracie prsia v jogurtovom obale, či Fánky podľa svokry.
To je len pár receptov z celkového počtu 70, ktoré nájdete v jeho novej knihe.
Vilo Habo varí najradšej slovenské jedlá, pre každého finančne dostupné a niečím vlastným, originálnym vyšperkované.
Okrem receptov nájdete v knihe aj jeho osvedčené kulinárske rady a vtipné výroky, ktoré vás zaručene pobavia.
Ak si teda chcete nielen dobre navariť, ale sa pritom aj zabaviť, siahnite po knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.
Fánky podľa svokry
Potrebujeme:
• 360 g hladkej múky
• 250 g rastlinného tuku
• 50 – 100 ml smotany na šľahanie
• 2 žĺtky
• štipku soli
• 1 balíček vanilkového cukru (na obalenie fánok)
• 150 g práškového cukru
POSTUP:
Na doske si preosejeme múku a pridáme k nej zmäknutý pokrájaný tuk. V smotane si vymiešame žĺtky a trochu soli. Múku s tukom a smotanovú zmes spojíme a vypracujeme cesto, ktoré hneď rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre. Potom cesto rozkrájame na štvorce, ktoré po stranách narežeme. Fánky uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pri teplote 200 °C pečieme asi 10 minút. Na záver fánky obalíme v zmesi z vanilkového a práškového cukru.
Bravčové srdcia na smotane
Budeme potrebovať:
800 g bravčových sŕdc
2 väčšie cibule
3 väčšie mrkvy
3 väčšie petržleny
2 väčšie zelery
500 ml smotany (30 – 33 %)
500 ml zeleninového vývaru
50 g kryštálového cukru
olej
soľ
bobkový list
nové korenie
Postup: Zeleninu si nakrájame na kocky a vložíme ju do hrnca s olejom, kde ju restujeme. Pridáme cibuľu, soľ, bobkový list, nové korenie a zalejeme vývarom. Krátko povaríme, potom do hrnca vložíme očistené srdcia a varíme domäkka asi 1 hodinu. Keď sú srdcia uvarené, vyberieme ich a uvarenú zeleninu spolu so šťavou prepasírujeme. Pridáme do nej smotanu a takto pripravenú omáčku necháme prejsť varom. Nakoniec ju dochutíme cukrom. Keď je smotanová omáčka hotová, nakrájame srdcia a vložíme ich späť do omáčky.
Odporúčaná príloha: parená knedľa
70 receptov nájdete v knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.
Milan Buno, 23.1.2016
Pridať komentár
Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Kniha dňa
Súťaže
- S knihou okolo sveta – Hraj každý deň o knihu !!!SÚŤAŽ!!!
- HRAJTE o knihy s podcastom Knižný kompas, ktorý oslavuje!
- Blesková súťaž o 2x Škola noci - Vykúpená
- HRAJTE o poukazy do Školy varenia a kulinárske balíčky
- Preplnený mechúr. Nové dobrodružstvo smoliara Grega z obľúbenej série
- KNIHA za KOMENT počas apríla 2022 bola opäť úspešná
- Knižné hádanky na BUX.SK, nájdite si svoju zľavu a vyhrajte
- Veľká súťaž s novou sériou Cestovná agentúra Tajné svety
- PSIA DUŠA 2 pre všetkých milovníkov psov + SÚŤAŽ
- HRAJTE s filmom podľa knihy Nebezpečná láskavosť
Pikošky zo sveta kníh
- Miesto, kde láska, rodina a klamstvá kráčajú ruka v ruke. List z Briarton Parku
- Láska, intrigy a prestížna škola plná tajomstiev. New adult hit Zachráň ma
- Prekvapivá meditácia o bolesti, strate a uzdravení. Vo vysokej tráve od Terevora Noaha
- Mapa druhých šancí. David Nichols a jeho Tu a teraz
- Len pre vyvolených! Nie každý pozvaný je však vítaní...