bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Postapokalyptická dávka s temnou atmosférou! (13.7.2011)

Metro 2033 a Metro 2034 Kultový sci-fi thriller pokračuje

Keď vyšiel dobrodružný sci-fi thriller Metro 2033, obľúbili si ho rýchlo milióny čitateľov na celom svete. V Rusku sa predalo vyše 400.000 výtlačkov, knihu preložili do dvadsiatich jazykov a autor Dmitry Glukhovsky za ňu získal cenu Európskej vedecko-fantastickej spoločnosti. Hollywood začal okamžite rokovať o filmových právach a na trh sa dostala hra založená na tejto knihe. Jednoducho ošiaľ. A ten pokračuje, pretože už o pár dní vyjde v slovenskom preklade postapokalyptické Metro 2034.
Metro 2033 a Metro 2034 Ako už napovedá názov, píše sa rok 2034.
Svet je v troskách. Ľudia sa navzájom vyhubili. V mestách zničených rádioaktívnym odpadom sa nedá žiť. Za ich hranicami sa rozprestierajú vyprahnuté púšte a húštiny čudných zmenených lesov. Nikto netuší, aké tvory v nich žijú. Civilizácia zaniká. Kedysi dominantný ľudský druh upadá do zabudnutia a spomienky na jeho slávu blednú.

Ostalo len málo tých, čo sa nechcú zmieriť s realitou, zopár desiatok tisíc. Bývajú v moskovskom metre, najväčšom protiatómovom kryte, aký človek vybudoval. V poslednom útočisku ľudstva, kde sa všetko podriaďuje jedinému: vôli prežiť.

Obyvatelia okrajovej stanice Sevastopoľskaja sa urputne bránia proti neustávajúcim útokom mutantov z povrchu. Odolávajú vďaka podpore centrálnych staníc metra a ostrieľaným, na všetko odhodlaným bojovníkom. Jedného dňa sa však preruší zásobovanie a telefónne spojenie prestane fungovať. Vyslaní prieskumníci sa nevracajú a mutanti z povrchu i temné sily z hlbín zeme stále útočia.

Metro 2033  Metro 2034


Vetchý starec zo Sevastopoľskej a neznámy zabijak v službách stanice sa podujmú obnoviť spojenie a zachrániť ďalšiu obrannú baštu pred záhubou. Akú úlohu tu zohrá dievča zo zabudnutej staničky a prefíkaný flautista, ktorý sa pripojí k výprave po temných tuneloch?

Metro 2034 opäť sľubuje plno akcie, nečakaných zvratov, napätie, zimomriavky a občas i zdesenie. Vyjde prirodzene aj hra, ktorá sa síce nebude volať Metro 2034, ale Metro: Last Light. Údajne kvôli prehľadnosti tvorcovia zvolili iný názov, no hra má byť ešte prepracovanejšia a výpravnejšia, pretože na vývoj išlo oveľa viac financií...

Pozrite si trailer k hre Metro 2034: