bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kto získal knižných „Oscarov“ za rok 2012?

Včera večer rozdali v Bratislave ocenenia Panta Rhei Awards za najpredávanejšie knihy a najpredávanejším autorom za rok 2012. Galavečerom sprevádzal skvelý Martin Pyco Rausch a hudobný hosť Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča. Ktorí autori a ktoré knihy sú teda najpredávanejšie za rok 2012 v najväčšej knižnej sieti na Slovensku?

Panta Rhei AwardsHviezdou večera milionárka
Áno, aj za uplynulý rok je najpredávanejšou autorkou na Slovensku Táňa Keleová-Vasilková, ktorej vlani vyšli dve knihy – Tá druhá a Nikdy. Táňa si prevzala až dve ocenenia - sklené plastiky od umelkyne Gordany Turuk. Tu druhú za Tú druhú :) Jej najnovšia kniha je veľkým hitom nielen v sieti Panta Rhei, ale aj v internetových kníhkupectvách. Skoro 40.000 predaných výtlačkov hovorí samo za seba. "Je to úžasná šikulka, pretože vyšla v novembri minulého roka a získala za minulý rok ocenenie, šokovalo ma to," povedala pri preberaní ceny najúspešnejšia slovenská autorka, ktorá minulý rok prekročila jeden milión predaných kníh!

Táňa Keleová - Vasilková

Ďalšie ocenenia
Najpredávanejším autorom sa stal Dominik Dán, ocenenými českými autormi za rok 2012 sú Halina Pawlowská a Zdeněk Pohlreich. „Rada dostávam ceny, vždy som nadšená,“ reagovala Halina, ktorá získala ocenenie už po štvrtý raz. Pre Pohlreicha bolo zasa premiérové víťazstvo prekvapením. „V živote mi nenapadlo, že môžem takéto ocenenie dostať,“ dodal známy šéfkuchár a kritik.

Najpredávanejšou prekladovou knihou je Päťdesiat odtieňov sivej od autorky E L James – v sérii už vyšiel druhý diel Päťdesiat odtieňov temnoty. Najpredávanejšou detskou knihou je opäť Môj macík od Márie Rázusovej-Martákovej.
„Panta Rhei Awards odrážajú vkus a priazeň čitateľov. Sú pre nás signálom, že pôžitok z čítania patrí do každodenného života Slovákov,“ povedal Ladislav Bödök, konateľ spoločnosti Panta Rhei.

http://img.topky.sk/635px/1205466.jpg/ocenenie-knihy-PR-Panta-Rhei.jpg

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Komentáre

(28. marca 2013 v 9:39)
blahozelam vsetkym citala som od keleovej ta druha velmi dobre sa mi od nej citaju knihy a od dominika dana tiez super spisovatel akujem im
(28. marca 2013 v 10:18)
oceneným blahoželám :) síce môj tip na knihu roka nevyšiel, ale víťazom to prajem ;)
(28. marca 2013 v 12:03)
teším sa,že pani Táňa vyhrala,aj som si ju tipovala,aj som jej to prvenstvo velmi želala.
(29. marca 2013 v 0:39)
Mám rada knihy od Táni Keleovej - Vasilkovej. Sú krásne... zo života o živote.
(29. marca 2013 v 0:40)
Aká som, hlúpa... tá moja skleróza... Veď gratulujem pani Táničke Keleovej - Vasilkovej k oceneniu. Všetka česť, veď si aj zaslúži.