bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha plná zdravých receptov

Ella Woodwardová je britská blogerka. Foodblogerka. Pred štyrmi rokmi bola úplne závislá od sladkého, totálna maniačka na cukor, ako sama tvrdí. Milovala aj rôzne polotovary, hotové jedlá plné cukru...jednoducho, nestravovala sa najpríkladnejšie. Všetko sa zmenilo v roku 2011, keď jej diagnostikovali pomerne zriedkavú chorobu s názvom syndróm posturálnej tachykardie.

http://data.bux.sk/book/036/572/0365721/medium-lahodne_s_ellou.jpg Je to veľmi zvláštne ochorenie, ktoré vyradí z funkcie autonómnu nervovú sústavu: sústavu, ktorá kontroluje všetko, čo má v tele fungovať automaticky – tlkot srdca, trávenie, krvný obeh, imunitný systém a podobne. „Viete si asi predstaviť, že to malo zásadný vplyv na celý môj život,“ spomína Ella a rozhodla sa zmeniť svoj spôsob stravovania.

 Výsledkom je kniha Lahodne s Ellou, ktorá sa stala najpredávanejšou kulinárskou novinkou  vo Veľkej Británii a výrazne zabodovala v USA. Jej jedinečnosť nie je len v unikátnom štýle a životnom príbehu autorky – radikálnou zmenou stravy sa jej podarilo vyliečiť z choroby, ktorú lekári označili za nevyliečiteľnú.

Ella však prináša aj dobré a zaujímavé recepty, v ktorých používa netradičné a dávno zabudnuté suroviny. V našich obchodoch ich dostaneme, ale nevieme ich používať.

Vďaka knižke Lahodne s Ellou sa naučíte pripravovať ľahké a pritom veľmi chutné jedlá, ktoré sú zdravé, nemajú veľa kalórií a ich príprava nezaberá veľa času. Recepty pripravuje z čerstvých surovín, a tým dodáva organizmu vyváženú kombináciu minerálov, vitamínov a vláknin.

Lahodne s Ellou je povinné čítanie pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o zdravú a netradičnú stravu. A navyše jedlá sú aj lahodné.

EllaŽiť lahodne s Ellou neznamená hladovať a odopierať si dobré jedlo. Namiesto počítania kalórií sa kniha zameriava na chuť jedál a získavanie výživných látok z pravých, prírodných potravín. Vďaka nim si spokojní a plní energie môžeme naplno užívať každý deň.

Objednajte si novinku Lahodne s Ellou hneď teraz.
Kupit bux.sk

VAFLE

Zrejme sa nenájde nikto, kto by nemal rád sladučké raňajky v podobe belgických vaflí.

Vafle nemusia byť len za odmenu, tieto si pokojne doprajte hocikedy, lebo obsahujú veľa

užitočných látok, dodajú energiu a chutia fantasticky. Najradšej si k nim pridám trochu

jedlo datľového pyré alebo jahodového džemu a šálku bylinkového čaju.

Na tento recept sa vám však zíde vaflovač.

Na prípravu 8 kusov potrebujeme:

3 veľmi zrelé banány (390 g)

4 hrnčeky ovseného mlieka (1,2 l – recept na s. 20)

3 hrnčeky pohánkovej múky alebo múky z hnedej ryže (600 g)

4 polievkové lyžice medu

kokosový olej na vymastenie formy

POSTUP:
Banány ošúpeme a zmixujeme s ostatnými ingredienciami. Vaflovač vymastíme kokosovým olejom a rozohrejeme. Cesto postupne nalievame do foriem a pripravujeme podľa návodu.

Tip navyše

Ak vám nejaké vafle zvýšia a chcete si ich zjesť neskôr, dajte ich tesne pred konzumáciou

na minútku do hriankovača, budú ešte chutnejšie a chrumkavejšie.

jedlo FAZUĽOVÉ ČILI

Toto fazuľové čili z čiernej a červenej fazule je jedným z najjednoduchších a zároveň najvýživnejších receptov v knihe. Uvaríte ho len za desať minút a dokonale vás zasýti.

Jedávam ho celú zimu. Príde vám vhod, keď budete variť pre viacerých, lebo jeho príprava

je rovnako náročná, či už varíte pre dvoch, alebo pre dvanástich. Netreba pri nej nič krájať,

takže rozhodne nestrávite v kuchyni celé hodiny.

Na 4 porcie potrebujeme:

2 postrúhané mrkvy

2 strúčiky olúpaného a rozpučeného cesnaku

600 g drvených paradajok Passata

50 g rajčinového pretlaku

2 x 400 g konzervu čiernej fazule

1 x 400 g konzervu červenej fazule

1 nadrobno nakrájanú papričku jalapeño bez jadierok

1 čajovú lyžičku drveného čili (podľa chuti aj viac)

hnedú ryžu ako prílohu

soľ a čierne korenie

POSTUP:
Do veľkej rajnice dáme mrkvu a cesnak. Pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak, oba druhy fazule, papričku jalapeño a čili. Zmes osolíme a okoreníme.

Varíme za stáleho miešania asi 10 minút, až kým nevznikne horúca, kompaktná zmes. Polejeme ňou hnedú ryžu a vychutnáme si výsledok.

Tip navyše

Navarte si naraz viac čili a odložte ho do mrazničky. V čase núdze tak môžete siahnuť po výživnom jedle.

Ďalšie skvelé recepty nájdete v novinke Lahodne s Ellou.

Milan Buno, 4.9.2015

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.