Decká a tínedžeri po tom šalejú!
Decká aj tínedžeri doslova šalejú po najrozličnejších slizoch. A všetko, čo potrebujú vedieť na prípravu perfektného slizu nájdu v jedinej knižke. Jedlého aj nejedlého slizu. Farebného, priesvitného, ťahavého aj mazľavého. 30 tipov, ku ktorým nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny.
Takmer vždy potrebujete misky, odmerky, priesvitné lepidlo, PVA lepidlo, varešku a stierku. Ďalej kukuričný škrob, jedlú sódu, očný roztok, penu na holenie. Na rôzne varianty slizov si ešte zaobstarajte potravinárske farbivá, trblietky (glitre), trblietkové lepidlo, plastové koráliky, kamienky a brmbolčeky. Zídu sa aj prstové a plagátové farby, prípadne pohyblivé oči.
Kniha Sliz obsahuje viac ako 30 receptov na pružný, lepkavý, voňavý aj smradľavý, farebný, svetielkujúci či priesvitný sliz, ktorý si môže každý vyrobiť sám doma, navyše z bezpečných a ľahko dostupných surovín.
Fantázii sa skrátka medze nekladú - či už ide o prípravu ohromnej sopečnej erupcie, jedlého čokoládového alebo nechutného sopľavého slizu. Vďaka jednoduchým postupom a fotografiám dokáže vyčarovať sliz každý – ani na to nemusí navštevovať Slizolin!
Inak, viete, čo je zaujímavé?
Ak skúsite do slizu udrieť, bude sa správať ako tuhý a rozbolia vás hánky. Ak do slizu opatrne strčíte prst, bude ako tekutina. Pred stovkami rokov slávny vedec sir Isaac Newton opísal správanie tekutín. Takýto sliz sa volá aj nenewtonovská kvapalina, pretože sa nespráva podľa jeho zákonov.
V knihe Sliz nájdete recept napríklad na Brmbolcový sliz. Je z priesvitného lepidla + teplá voda, jedlá sóda a očný roztok. Do hotového slizu sa vsypú brmbolce, ktoré ho perfektne oživia. Môžete použiť aj plastové štvorčeky, písmenká, čokoľvek malé a dostanete originálny sliz.
Veľmi sa nám páči Hviezdičkový sliz, ktorý sa opäť skladá z jedlej sódy, teplej vody, priesvitného lepidla, očného roztoku, hviezdicových konfiet, k tomu neónové fialové trblietky a hviezdičkové trblietky. Takýto sliz je ideálny na narodeniny, keď namiesto hviezdičiek môžete použiť číslice – podľa počtu rokov.
Najčastejšie sa vyrábajú nejedlé slizy, ale v knižke nájdete aj pár jedlých a jeden jedlý čokoládový sliz si môžete urobiť podľa tohto receptu.
V knižke Sliz nájdete aj pár tipov, ako sa o sliz treba starať, aby nevyschol. Aby ostal čistý a slizký. Čo robiť, keď je priveľmi lepkavý, alebo sa trhá a nenaťahuje?
Pridať komentár
Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Kniha dňa
Súťaže
- S knihou okolo sveta – Hraj každý deň o knihu !!!SÚŤAŽ!!!
- HRAJTE o knihy s podcastom Knižný kompas, ktorý oslavuje!
- Blesková súťaž o 2x Škola noci - Vykúpená
- HRAJTE o poukazy do Školy varenia a kulinárske balíčky
- Preplnený mechúr. Nové dobrodružstvo smoliara Grega z obľúbenej série
- KNIHA za KOMENT počas apríla 2022 bola opäť úspešná
- Knižné hádanky na BUX.SK, nájdite si svoju zľavu a vyhrajte
- Veľká súťaž s novou sériou Cestovná agentúra Tajné svety
- PSIA DUŠA 2 pre všetkých milovníkov psov + SÚŤAŽ
- HRAJTE s filmom podľa knihy Nebezpečná láskavosť