bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chutné rýchlovky na obed, večeru aj do práce

V tejto knihe sú okrem inšpiratívnych receptov s krásnymi fotkami jedál aj zaujímavé rozhovory s autormi,  či užitočné rady a tipy o zdravej strave a potravinách. Pri každom recepte nájdete čas prípravy a počet porcií, nutričné hodnoty a tiež aj praktické označenie (bez lepku, bez laktózy, vegetarian, vegan, raw). Dušan Plichta, Michal Pataky, Júlia Rašlová, Janka Malaga, či Natália Spišiaková. To je len pár mien, s ktorými sa stretnete v tejto knihe.


Jana ŠimkovičováZdravé rýchlovky ponúkajú 60 výživných receptov od odborníkov na zdravú stravu, a k tomu plno tipov a rád, ako sa lepšie stravovať.

Knihu zostavila Jana Šimkovičová, ktorá má so zdravým stravovaním, aj cvičením bohaté skúsenosti. „Aj ja sama som potrebovala knihu, kde budú naozaj rýchle recepty a jedlá budú tak rozmanité, aby spĺňali správne výživové kritériá,“ vysvetľuje. „Ja už mám všetky tie recepty vyskúšané a môžem vám povedať, že sa máte na čo tešiť. Zároveň som si vydýchla, pretože minimálne 60 dní nemusím vymýšľať, čo variťJ“.

Objednajte si novinku Zdravé rýchlovky.
Kupit bux.sk

V knihe Zdravé rýchlovky nájdete:

·         60 zdravých receptov na obed, na večeru, či do práce.
·          Jedlá z mäsa, rýb, ryže, strukovín, cestovín, strukovín, obilnín, fitnes či sladké.
·          Recepty rôznych výživových smerov.
·          Nutričné hodnoty pri každom recepte.
·          Inšpiratívne rozhovory s odborníkmi na zdravú stravu.
·          Užitočné rady a tipy o zdravých potravinách.

Zuzka LightSuroviny na recepty v knihe sú bežne dostupné, takže sa nemusíte obávať, že niečo nezoženiete.
“Táto kniha je dôkaz, že zdravé jedlá môžu mať svoju fantáziu a chutiť výborne,“ povedala Zuzka Light, jedna z najväčších svetových fitnes tréneriek a autorka bestselleru Fit za 15 minút denne. „Skvelé je, že všetky recepty sú fit a výživné, navyše ich príprava trvá naozaj krátko. Odporúčam všetkým, ktorí chcú jesť zdravo a zároveň byť fit!"

Viac info nájdete na
www.fitnamotávky.sk

Plnofarebná kniha Zdravé rýchlovky je prehľadne rozdelená na Fitnes rýchlovky, Cestovinové, Mäsové, Strukovinové, Obilninové a Šalátové rýchlovky.
Dozviete sa, ako si poradiť s vlčím hladom, ako získať novú energiu z tukov, že nie všetko zdravé je aj štíhle. Poradí tiež, ako sa naučiť jesť dostatok zeleniny a autorky pridali aj 6 tipov, ako začať žiť naozaj zdravo.

V knihe nejde o žiadne extrémy, vegánstvo alebo špecialitky, z ktorých sa vlastne nenajete. Prioritou bolo, aby príprava receptov netrvala dlhšie ako 30 minút a išlo o naozaj zdravé a chutné jedlo.

Vyskúšajte recept z novinky Zdravé rýchlovky.

cestoviny

Ryžové rezance s arašidmi

„Ľahké a výživné jedlo, ktoré sme si doma neskutočne obľúbili,“ pochvaľuje si Janka Šimkovičová. „Jeho príprava je veľmi rýchla a chuť sezamového oleja, opraženej zeleniny a arašidov je famózna. Zaujímavými a chutnými receptami prispievajú aj foodblogeri na portáli www.cvicte.sk.“

Príprava receptu vám zaberie asi 20 minút a vzniknú 4 porcie.

SUROVINY
150 g ryžových rezancov
50 g nesolených arašidov
4 PL sezamového oleja
z pražených semiačok
2 PL kokosového oleja
3 PL sójovej omáčky shoya
4 ks mrkvy
4 vajcia
1 pór
½ ľadového šalátu

POSTUP

Najprv si namočíme rezance do studenej vody.)
Na panvici si zohrejeme sezamový a kokosový olej. Mrkvu si pokrájame na tenké pásiky, pór na krúžky a šalát na drobné kúsky.
Začneme pražiť mrkvu, pór a ako posledný pridáme šalát. Každú surovinu osmažíme zhruba jednu minútu. Nakoniec pridáme arašidy a sójovú omáčku.
K zeleninovej zmesi pridáme scedené rezance (nemusíme ich variť) a všetko poriadne premiešame. Závisí to od toho, aké rezance si kúpite. Ak sú veľkosti XL, je potrebné podusiť ich dlhšie. Ak sú v klasickej veľkosti, stačí ich podusiť na panvici zhruba 1 minútu.
Na sezamovom oleji si urobíme omeletu z vajíčok. Nakrájame ju na tenké pásiky a pridáme k rezancom.

Milan Buno, 19.11.2016

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.