bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







HRAJTE o novinku českého reportéra Vaříme s Láďou Hruškou

Variť sa dá lacno a chutne – každý týždeň to dokazuje známy reportér českej televízie Nova Láďa Hruška, ktorý pripravuje unikátne recepty za pár korún (u nás centov:)).

Láďa je gurmánsky experimentátor, ktorého si diváci rýchlo obľúbili a teraz vyšla kniha jeho receptov Vaříme s Láďou Hruškou. Láďa sa dostal do povedomia divákov najmä ako potravinový inšpektor, ktorý lovil podvodníkov medzi predajcami. Chodil do obchodných reťazcov a reštaurácií, kde kontroloval kvalitu potravín a jedál. Teraz však boduje aj ako kuchár!

Láďa Hruška si totiž v jeden deň povedal, že mnohé jedlá a potraviny, za ktoré platíme v obchodoch mastné sumy, sa dajú vyrobiť doma a za zlomok ceny. A mal pravdu. Veľký ohlas mali jeho pivné rožky, domáci chlieb, ktorý vyšiel na 12 korún  (asi 43 centov) alebo rýchla bábovka za 7 korún, ktorá je hotová za tri minúty!  (nižšie nájdete recept).
A čo by ste povedali na chipsy z kuracích kožíčiek, fitness guláš pre lenivcov, rýchlu sviečkovú, tvarohové knedličky s banánom alebo domáci trdelník?

laV knihe Vaříme s Láďou Hruškou nájdete recepty na prípravu najrôznejších jedál od raňajok až po večeru. Napočítali sme vyše 70 receptov a návodov, ktoré určite zvládnete za pár minút a pár centov, prípadne eur. Vyskúšajte to a výsledok vás možno prekvapí.
„Prvé jedlo som uvaril v období, keď som si ako šesťročný bol schopný vyslabikovať návod na polievku zo sáčku,“ spomína Láďa Hruška. „Bola šampiňónová a vydarila sa miJ“

Priznajme si to – pripravovať doma každý týždeň jedlá, ktoré by boli jednoduché, rýchlo hotové, dobre chutili, boli zdravé, bez chemických prísad a ešte by aj ušetrili vašu peňaženku...nuž, nie je to vždy jednoduchá úloha. Láďa Hruška nie je profesionálny kuchár, ale ako gastronomický experimentátor má fantáziu, ktorou dokáže v kuchyni zaujať a neraz aj ohromiť.  Aj preto si dokázal získať veľkú divácku podporu a jeho recepty sa ďalej šíria, zdieľajú a odporúčajú.  „Od začiatku som vedel, že moje varenie musia sprevádzať humor a nadhľad,“ tvrdí sympatický Láďa. „Práve s týmito dvomi vecami sa púšťam do receptov a sám sa pri ich príprave bavím. Nie je všetko také zložité, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Tým sa riadim, keď recepty vyberám. Musia ma zaujať na prvý pohľad a niečím ma skrátka dostať.“

Súťaž o novinku Vaříme s Láďou Hruškou

Stačí, keď nám dolu pod článok napíšete nejaký svoj superlacný alebo superrýchly recept (samozrejme aj superchutný:)) a my jednému z vás pošleme knihu Vaříme s Láďou Hruškou + odznak.

laTak do toho, tešíme sa na vaše recepty.... a tu je ten sľúbený
Recept na rýchlu bábovku
Do väčšej misky dajte 4 lyžice hladkej múky, pol lyžičky prášku do pečiva, 4 lyžice práškového cukru, 3 lyžice granka, 1 vajíčko, 3 lyžice oleja a 3 lyžice mlieka. Všetko vymiešate a vložíte do nejakého objemnejšieho hrnčeka alebo misky na cereálie, ktorú ste predtým vytreli olejom a vysypali krupicou alebo múkou.
A teraz príde to kúzlo – hrnček vložíte do mikrovlnky a nastavíte na 3 a pol minúty na najsilnejší ohrev.  A je hotovo!
To je samozrejme ten najjednoduchší postup. Môžete však pridať hrozienka, kokos, nastrúhané orechy, kúsky čokolády...čokoľvek, čo máte radi.
Dobrú chuť!

l

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Komentáre

(30. septembra 2014 v 18:55)
Úžasná, rýchla a lacná je Grilovaná cukina. Mladú cukinku (najlepšie z vlastnej záhradky :) ) aj so šupkou nakrájate na kolieska, ktoré dáte na panvicu potretú slnečnicovým olejom, posypete grilovacím korením a rozmarínom, osolíte, a opečiete. Absolútna mňamka! :)
(30. septembra 2014 v 18:57)
Ak neviete,čo so starými rožkami ponúkam tento recept.Každý rožok si rokrojíme na 4 diely.Potrieme kečupom-najlepšie sú však pasírované paradajky.Potom rožky posypeme pizza korenín a posypeme strúhaným syrom.Na plech dáme papier na pečenie,poukladáme pripravené rožky a prikryjeme alobalom.Vložíme do predhriatej rúry na 10-15 minút pri 200°C /samozrejme dĺžku zapekania si každý musí upraviť podľa trúby-čas je len približný/ A samozrejme fantázii sa medze nekladú-môžete použiť napr.šunku,kúsky slaninky,čokoľvek čo vám príde na um :DD
(30. septembra 2014 v 18:58)
Hokaidový dezert-hokaido,slivky,vanilk.cukor,maslo,škorica,čok.toping,liesk.orechy.Hokaido pokrájame na kúsky.slivky rozpolíme,ochutíme škoricou a vanil.cukrom a spolu s hokaidom krátko podusíme na masle.necháme vychladnúť.posypeme mletými liesk.orechami.pripravíme toping z mlieka a čokolády a zmes polejeme.podávame teplé alebo chladené.Dobrú chuť!
(30. septembra 2014 v 19:01)
Najlacnejsi co si robievame je mrkvovy perkelt. Potrebujete malu cibulku, trosku oleja, kmin a mrkvu nakrajanu na kolieska, alebo hoblinky pomocou skrabky, vodu. Poprazite cibulu, trosku osolite, okorenite, pridate kmin a potom dusite mrkvicku. Zalejete pol poharom vody a je to rychlovka chutna, zdrava, lacna...
(30. septembra 2014 v 19:01)
Potrebujeme: 350 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 200 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 3 vajcia 2 dcl oleja 1 kompót aj so šťavou -- POSTUP..Vajcia rozmiešame s práškovým i s vanilkovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec pomaly zamiešame celý kompót aj so šťavou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.
(30. septembra 2014 v 19:28)
Rychli a jednoduchy recept na :Džúsový koláč-Potrebujeme: 1,5 l pomarančového džúsu, 3 bal. Zlatého klasu, 9 lyž.cukru, 1 bal.medových plátov, piškóty, konzervu ananásov, 3 bal.práškovej šľahačky + stužovač Ako na to: V hrnci povarime džús, cukor a Zlatý klas pokiaľ nezhustne. Pripravíme si medové pláty na plech. 1/2 zmesi vylejeme na pláty a ozdobíme piškótami a ananásom. Druhou 1/2 zmesi to prikryjeme a necháme stuhnúť v chladničke(15-20min). Nakoniec dáme na celý koláč šľahačku
(30. septembra 2014 v 19:35)
recept:Falošný krémeš:Potrebujeme: lístkové cesto Plnka: 2 tvarohy, 1 Zlatý klas, 4 dcl mlieka, 2 balíčky vanilkového cukru, 4 KL práškového cukru, 1 dcl oleja, 1 celé vajce, 3 žĺtka Ako na to: Jedno lístkové cesto rozvaľkáme na stredne veľký plech (aj na boky). Suroviny na plnku zmixujeme. Potom plnku vylejeme na cesto a zapečieme v rúre cca 20–25 minút. Vyberieme z rúry a na koláč natrieme sneh z troch bielkov, spolu s pol balíčkom vanilinového cukru. Koláč dáme zapiecť na 5–10 minút. (odporučam )
(30. septembra 2014 v 19:40)
Akurat som vybrala pekač plný jaterničiek a krvavničiek. Možno nie je lacný ale nenarocny na pripravu je. Sup sup do truby a potom po upečení sup sup do ust.
(30. septembra 2014 v 19:45)
Jablkové lievance: nastrúham jablká pridám vajce,múku a mlieko, trochu sody bicarbony a vymiešam cestíčko skôr hustejšie. Na rozpálenom oleji robím lievance,ktoré posypem škoricovým cukrom.
(30. septembra 2014 v 19:46)
Pohankova kasa na ranajky. Vecer si namocime pohanku, pomer pohanka voda 1:2 niektora pohanka potrebuje viac vody ak sa voda nevstrebe nevylievat prichadza sa tak o dolezity rutin, rano vlozime pohanku do mixera a pridame suroviny podla chuti, najlepsia je s bananom,susenymi slivkami a brusnicami na noc namocenymi a s karobovym praskom poliata kokosovym olejom, lepsiu delikatesu si na ranajky neviem predstavit, ak mame cerstve ovbocie pouzit cerstve, pridat sa mozu rozne oriesky ci semienka podla chuti
(30. septembra 2014 v 20:08)
môj super rýchly recept? - číslo pizza donáškovej služby..:) ale vážne - rezance na sladko - podusíme jablká na troche masla+ vody, pridáme podľa chuti cukor, škoricu a zmiešame s uvarenými rezancami..
(30. septembra 2014 v 20:19)
Špagety s kečupom a syrom :D
(30. septembra 2014 v 20:33)
Bazalkovoparadajkove cestoviny do syrom Podusime paradajky s cesnakom pridáme čerstvú bazalku a zmiešať s uvarenymi cestovinami na koniec postruhat syr.
(30. septembra 2014 v 20:50)
Jednoznačne zeleninové rizoto :) Nie však z klasickej ryže, ale zo slovenskej ... Slovenskú ryžu na troške oleja osmažíme, zaleje vodou, osolíme, pridáme zeleninu, kečup a varíme. Keď už je väčšina vody ryžou vsiaknutá, tak odstavíme a necháme dôjsť. Zatiaľ si pochutil každý, kto to ochutnal a dokonca aj páni, ktorí preferujú mäsko :)
(30. septembra 2014 v 21:18)
Najrýchlejšie a najlahšie jedlo: kuskus zalejeme horúcou vodou, osolíme a zakryjeme pokrývkou na niekoľko minút, potom pomiešame a kuskus máme hotový, prídáme na masle orestovanú zeleninovú zmes podľa vlastnej chuti, poprípade ugrilovanú na grilovacej panvici s troškou soli a masla a podávame s kuskusom. Rýchle, lacné, chutné a zdravé :)
(30. septembra 2014 v 21:52)
Na troche oleja opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú papriku, paradajky, baklažán (vopred nasolený) a čokoľvek čo máme radi. Ochutíme korením, cesnakom, citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami (pažítka, tymián, bazalka). Túto zeleninovú zmes som si pripravovala celé leto a podávala s ryžou, cestovinami alebo na hrianke spolu s plátkom tvrdého syra.
(30. septembra 2014 v 22:25)
Lahko-rychly pernik - jeden velky plech - 1 hrncek hladka muka, 2 hrnceky polohruba muka, 1/2 krystaloveho cukru, 1 prasok do peciva, 1 prasok do pernika, 2-3 polievkove lyzice kakaa, 2 vajcia, 2 hrnceky mlieka, 1/2 hrnceka oleja - najvacsou vyhodou toho pernika je to, ze vsetko zmiesame dohromady v jednej miske :) mozeme pridat hrozienka alebo orechy... dame na plech bud vymazany maslom a vysypany mukou alebo vylozeny papierom na pecenie a pecieme cca 40 min pri cca 160 °... je vynikajuci aj takto len cisto upeceny, je vlacny, ale rada ho potieram bud visnovym alebo malinovym dzemom a polievam cokoladou ( ja mam velky plech a pouzivam 200 g cokolady na varenie + 80 g masla ) ... dobru chut :) s poharom mlieka najlepsi !!!
(30. septembra 2014 v 22:50)
Mrkvový koláč - Potrebujeme: šálku polohrubej múky, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 šálku vlažného mlieka, 1/2 oleja, Kypriaci prášok do pečiva, 3 vajíčka, 2 veľké mrkvy. Všetky suroviny spolu zmiešame vo veľkej miske, mrkvu očistíme a nastrúhame do misky. Dáme na plech (môžeme použiť papier na pečenie). Pečieme na 220 stupňov. Keď je koláč hotový, môžeme ho na vrchu potrieť pripravenou citrónovou polevou - príprava - zmiešame citrónovú šťavu z 2 citrónov,1 bielko a práškového cukru. Poriadne vymiešame a polejeme vrch koláča. Dobrú chuť :)
(30. septembra 2014 v 23:06)
NAJLEPSIE NA SVETE SULANCE ,AKO OD STARYCH MAM : varené zemiaky v šupke 500g hladká múka 200g soľ 2 kávové lyžičky maslo 125g Varené zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme hladkú múku, soľ a zmiešame dokopy. Urobíme si hladké cesto, z ktorého šúľame šúľance. Našúľané šúľance varíme v osolenej vode až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené scedíme a prelejeme rozpusteným maslom.
(1. októbra 2014 v 6:45)
Pizzové slimáky - rozvaľkané lístkové cesto potrieť kečupom, naukladať šunku, posypať kukuricou a syrom. Spraviť závin, pokrájať na kolieska a dať upiecť.
(1. októbra 2014 v 7:07)
jablkový zákusok-1 hrnček práškového cukru vymiešame s 3 vajíčkami,pridáme 12 nastruhaných jablk,2hrnčeky polohrubej múky, pol hrnčeka oleja,1PL kakaa a pol KL sody bikarbóny,(pridat mozeme aj nasekané orechy a hrozienka-kazdý podľa chuti)-všetko poriadne zamiesame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech-pečieme. upečený zákusok môžeme potrieť lekvárom a poliať čokoládou
(1. októbra 2014 v 9:14)
diétne minilángoše:1 kelímok pochúťkovej kyslej smotany,2kelímky polohrubej múky,štipka soli.Vypracujeme cesto,rozdelíme na malé bochníky,vyvaľkáme na asi 8-10cm kolieska,alebo v rukách vyťaháme a na olejom potretej panvici vysmažíme.Potrieme vymiešaným olejom,cesnakom,soľou a rascou,alebo kto má rád,kečupom
(1. októbra 2014 v 9:21)
zeleninové rizoto - uvariť ryžu, na masle podusiť cibuľku a mrkvu, zaliať vodou, trochu povariť, pridať hrašok, kukuričku, zliať a zmiešať s ryžou, podávať s čerstvou zeleninkou a postrúhaným syrom. A ešte k receptu z knihy, trošku "mrtva" babovka - pečenie a varenie v mikrovlnke už asi nie je celkom in...
(2. októbra 2014 v 9:32)
rychle listkove cesto: 1 stuzeny margarin cera,300g hladkej muky a 10 pol. lyzic vody. vymiesit a mozeme ihned piect. Rozne plnene rozteky,slane tycinky a pod.
(2. októbra 2014 v 10:59)
lievance s acidkom: 250 ml acidka vylejeme do misky, pridáme 1 vajíčko, štipku soli, polovicu prášku do pečiva a dosypeme polohrubou múkou, aby cesto malo stredne hustú konzistenciu, lyžicou naberáme a vyprážame na troche oleja, podávame s marmeládou alebo šľahačkou...
(3. októbra 2014 v 22:47)
MAFIN,, bez múky - vymiešame si celé vajíčka s cukrom alebo proteínom. Stačí aj ručne , netreba na penu . pridáme kokos, orechy , olej ,vločky roztopíme si čokoládu nad parou a prilejeme do zmesy a zmes vylejeme do pomúčenej formy , pečieme ma 170 stupňoch asi 10 min. Ja si vždy zmes rozdelím a druhú nepečnu polovicu odložím do mrazničky a konzumujem ako nanuk je to super
(19. októbra 2014 v 10:20)
Lievance alebo placky z kyslej smotany 1 kelímok kyslej smotany,2 celé vajcia, 8 pl polohrubej múky,1 kl sódy bikarbóny, 2 vanilkové cukry, 1 pl kryštálového cukru - cukor vynecháme a pridáme soľ, nakrájanú diétnu salámu a trocha strúhaného syra máme placky.