bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kuchárska biblia Le Cordon Bleu

Milujem encyklopedickú literatúru. Je  pre mňa vždy zdrojom informácií, ku ktorým sa veľmi často vraciam.

Preto som s veľkým záujmom siahla po Kuchárska biblia Le Cordon Bleu. Viac ako 700 návodov na zvládnutie kuchárskych techník..sľuboval podtitul.

Varím už od svojich trinástich rokov a mojim dokonalým pomocníkom bol môj ocko.

Viem si živo predstaviť ako veľmi by ho potešila..Už mu ju nemôžem darovať..

Tak som sa  s ešte väčším zaujatím pustila do čítania. Bola naozaj super. Pre všetkých, ktorí radi varia to bude lahôdkové čítanie.

Pre tých ,ktorí by sa radi naučili ako sa začať skutočne chutne stravovať, je to tá najlepšia príručka, ktorú budú používať ešte aj ich potomkovia.

Kniha je rozdelená do pätnásť kapitol a nájdete v nej všetko od polievok po koláčiky. Od klasických kuchárskych knižiek sa však líši diametrálne práve spôsobom ako sú jednotlivé kapitoly spracované.

Každá kapitola sa venuje jednému druhu jedla od výberu  surovín k rôznym technikám spracovania  a použitia rôznych druhov kuchynských pomôcok až po spôsoby servírovania. Po okrajoch nájdete špeciálne recepty a rôzne triky ako jedlá vylepšiť a zatraktívniť .

 Všetko je to doplnené podrobným fotografickým materiálom.

Posledná kapitola je venovaná svetovým koreninám a bylinkám nazvaná chute sveta a výbornými prehľadnými tabuľkami merania, váženia , a teploty varenia a pečenia..Nechýba ani kulinársky slovník a prehľadný register.

 351 strán kvalitného čítania o kuchárskom umení..

Napriek tomu, že sa považujem za celkom slušnú kuchárku s dlhoročnou, som sa dozvedela také množstvo užitočných informácií ,ktoré som doposiaľ nikde nenašla.

Knihu naozaj veľmi vrelo odporúčam všetkým, ktorí považujú kuchyňu za malú umeleckú dielňu a tí, ktorí si to nemyslia, po jej prečítaní určite zmenia názor.

Recenzoval: Ebbee
http://www.ezoterik.sk/index.php/recenzie/148-kuch%C3%A1rska-biblia-le-cordon-bleu

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.