bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V Teleráne mali Garden party s vašimi receptami

Ak patríte k pravidelným televíznym fanúšikom alebo si televízor každý deň púšťate len ako zvukovú kulisu, vo štvrtok, 7. júla ste určite zbystrili pozornosť. Varilo sa podľa vás! Práve v tento deň si totiž mohli diváci v markizáckom Teleráne spolu s Lenkou Šóošovou a Romanom Juraškom vyskúšať prípravu dvoch skvelých receptov, ktoré  ste na stránku OslavujemesTeleranom.sk pridali možno práve vy.

jedloUž približne mesiac môžete pridávať aj vy svoje recepty na stránku OslavujemesTeleranom.sk. Ak sa rozhodnete pridať nejakú svoju obľúbenú chuťovku, môžete dokonca aj vyhrať.  Každý týždeň totiž odmeníme 3 z vás knižkou ZADARMO podľa vlastného výberu.  Moderátori si budú vyberať z vašich receptov a potom jeden alebo dva uvaria priamo v Teleráne (ako sa stalo aj tento štvrtok). A nezabudnú spomenúť meno autora receptu, čiže vaše :) A povedzme si úprimne, svoje meno v Teleráne nepočujete každý deň, alebo áno?

No a čo sa to v Teleráne vo štvrtok pripravovalo?

Prvý recept: Pizza tyčinky

Recept pridal: Dana Popiková
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40
Suroviny: pizza tycinky
Lístkové cesto 400g
tvrdý syr 100g
prosciutto 100g
pizza korenie 1ČL
domáci kečup 3-4PL
vajíčko na potretie 1ks
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na obdĺžnik. Spodnú časť potrieme kečupom, nastrúhame syr a na to poukladáme natrhané kúsky prosciutta. Prikryjeme druhou polovicou cesta a jemne pritlačíme. Nožom nakrájame na pásiky hrubé 2-3cm. Každý pásik stočíme trikrát a uložíme na vymastený plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme pizza korením. Pečieme 15-20 minút pri teplote  180 stupňov.

Poznámka: Ak práve nemáte v chladničke prosciutto, môžete použiť aj na tenko nakrájanú slaninku.
Príbeh: Tieto tyčinky pripravujeme na oslavy alebo len tak k sledovaniu televízie. Recept dostáva úplne iný rozmer ak použijete doma vyrobené lístkové cesto.

teler

Druhý recept: Baklažánový vejárbaklazan vejar

Recept pridal: Miroslav Bery
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 140
Suroviny:
Baklažán 4ks
cibuľa 4ks
paradajky 4ks
cesnakový strúčik 4ks
eidam syr 4ks
Petržleňová vňať  1PL
citrónová šťava 2PL
soľ 1PL
Postup:
Baklažány umyjeme, osušíme a ostrým nožom nakrájame ako vejár. Aby sme ich zbavili horkej chuti,
poriadne ich osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme ich na utierke asi 45 minút vypotiť a 
potom ich umyjeme pod tečúcou vodou. Necháme stiecť vodu.
Veľké paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska a striedavo ich vkladáme medzi vejáriky.
Syr nakrájame na plátky a takisto vložíme medzi vejáriky. Posypeme strúčikmi cesnaku
nakrájanými na plátky, nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom.
Zapekáme pod alobalom hodinu v rúre pri 200 stupňoch a potom ešte 20 minút odkryté.

Poznámka:
Chutná je aj verzia so slaninkou alebo klobásou.
Príbeh:
Nepovažujem sa za vegetariána ale strava by mala byť pestrá, plná zeleniny a niektorým jedlám mäso ani nechýba. Tak je to aj v prípade baklažánových vejárov.

telerano

Nezabúdajte, že recepty môžete pridávať naďalej aj vy. Je to úplne jednoduché:

 1. Kliknite si na stránku www.oslavujemesteleranom.sk. Môžete si preklikať informácie o projekte, priučiť sa niečo v rubrike Rady a Tipy, alebo sa inšpirovať sekciou Uvarené v Teleráne, kde budú postupne pribúdať recepty uvarené v rannej relácii televízie Markíza.
2. Kliknite si na Pridať recepty – ak ste sa ešte neregistrovali, urobte tak. Zaberie vám to možno 2 minúty. Potom sa môžete kedykoľvek prihlásiť a vkladať recepty. Registrácia je dôležitá kvôli údajom – ak sa budeme chcieť s vami spojiť, že sme vybrali váš recept do Telerána, alebo do knihy, ale najmä, keď náhodou vyhráte knihu podľa vlastného výberu.
3. Vložte samotný recept, pridajte určite fotku – tá vždy zaujme, pritiahne pozornosť, inšpiruje (nielen moderátorov Telerána :))

telerano

Foto: TV Markíza

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.