bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Takto chutí život. Dulce de Leche

 Ak máte slabosť na sladké, radšej ďalej nečítajte. Nechceme vás provokovať...pretože verte nám, toto je absolútny návod na to, ako si osladiť život.

http://data.bux.sk/book/020/244/0202443/medium-dulce_de_leche.jpgUž pri otvorení tejto knihy sa vám budú zbiehať slinky a listovanie vám bude robiť radosť. Nádherné fotografie upečených zákuskov a koláčov, skvelá grafická úprava a mimoriadne chutné recepty. Martina Pintérová-Bezáková patrí medzi slovenské top foodblogerky Vo svojej prvej knihe prichádza s vyše 80 sladkými receptami.

Už len názov knihy – Dulce de leche – je prísľubom čohosi lahodného, sladkého. Slovné spojenie pochádza zo španielčiny a je to tradičná latinoamerická karamelová sladkosť. Existujú rôzne verzie, ale všeobecne ide o prísadu na ochutenie sladkostí...aby vám zákusky a tortičky doslova vybuchovali v ústach. Aby ste pociťovali pri ich jedení gurmánske vzrušenie:)

http://1.bp.blogspot.com/-iVNA7EG10ec/TmfdOm7NO4I/AAAAAAAAAlI/xSmp6QhoE-M/s220/IMG_3483.JPG Kniha Dulce de Leche by sa tak dala nazvať aj štýlovou knižnou cukrárňou, ktorá ponúka odpoveď na otázku, čo so sezónnym ovocím a neskrotnými chuťami. Rozhodne sa pripravte na to, že kniha Dulce de leche vás vďaka nádherným fotografiám domácich koláčikov, tort a iných sladkých pokušení vystrelí na pomyselný Olymp gurmánskeho zážitku už od prvých strán.

„Táto kniha je vlastne príbehom lásky,“tvrdí foodblogerka Martina. „Nikdy nekončiacej lásky k mojej rodine a neutíchajúcej lásky k jedlu. Veď nenadarmo sa hovorí, že láska je sladká. Práve preto som si ako názov svojho blogu a zároveň tejto knihy vybrala tú najsladšiu karamelovú maškrtu dulce de leche.“

Objednajte si sladkú novinku Dulce de Leche.
Kupit bux.sk

lll

Pečenie je pre Martinu príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia. Keď si uviaže obľúbenú bodkovanú zásteru, je odrazu v inom svete, v ktorom sa jej kuchyňa stáva kráľovstvom a kde sa predstavy menia na sladké pokušenia. A tak aj vyzerajú jej výtvory – nádherné, slávnostné, lahodné a neskutočne dobré.
Vojdite do jej sladkého sveta v novinke Dulce de Leche.
Pre mlsné jazýčky ponúkame aj recept.

jjjk RECEPT - Mrkvový cheesecake
1 polievková lyžica roztopeného masla
2 mrkvy (nastrúhané)
1 ½ šálky cukru
1 000 g krémového syra
4 vajcia
½ čajovej lyžičky muškátového orieška
½ čajovej lyžičky škorice
1 čajová lyžička mletého ďumbieru
¼ čajovej lyžičky soli
1 ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Základ
½ šálky pražených pekanových orechov
1 šálka mletých keksov
4 polievkové lyžice roztopeného masla
3 polievkové lyžice cukru
¼ čajovej lyžičky soli

Na ozdobu: marcipánové mrkvičky

POSTUP: Pomelieme pekanové orechy, zmiešame ich s keksami, maslom, cukrom a soľou. Týmto cestom vystelieme dno tortovej formy s priemerom 24 cm, vložíme do rúry a 15 minút pečieme pri teplote 170 °C. Potom necháme vychladnúť.
Medzitým na panvici roztopíme maslo, pridáme mrkvu a pol šálky cukru. Varíme približne 3 – 4 minúty, kým mrkva nezmäkne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Krémový syr vyšľaháme so zvyšným cukrom nahladko, pridáme vajcia, mrkvu aj so šťavou, koreniny, vanilku a vyšľaháme hladký krém. Nalejeme ho na predpečený základ, na dno rúry položíme plech s vriacou vodou a cheesecake pečieme približne 60 – 70 minút.
Dáme vychladnúť, chladíme aspoň 6 hodín. Potom ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podávame.

 kkkRECEPT - Rebarborovo-ďumbierový sirup
800 g rebarbory
¾ šálky medu
asi 5 cm hrubý kúsok čerstvého ďumbieru
1 šálka vody

POSTUP: Rebarboru očistíme, nakrájame na menšie kúsky a v rajnici premiešame s medom. Necháme odstáť asi 20 minút, kým sa neuvoľní šťava. Potom pridáme vodu, nakrájaný alebo postrúhaný ďumbier a privedieme do varu. Stíšime plameň a na miernom ohni varíme ešte 30 minút. Precedíme cez sitko alebo gázu a nalejeme do fľašky. Vychladnutý sirup uchovávame v chladničke. Dužinu, ktorá zostane po precedení, môžeme použiť ako príjemné sladidlo do jogurtu.

jjjkj RECEPT - Čerešňovo-čokoládové lievance
100 g ricotty
¼ šálky mlieka
2 vaječné bielky
1 čajová lyžička mandľového extraktu
6 polievkových lyžíc špaldovej múky
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1 polievková lyžica hnedého cukru
½ šálky vykôstkovaných čerešní
¼ šálky nasekanej čokolády
štipka soli

Omáčka
1 šálka vykôstkovaných čerešní
½ šálky javorového sirupu

POSTUP: V nádobe zmiešame všetky ingrediencie. Lievance potom pečieme na miernom ohni z každej strany asi dve minúty.
Omáčku pripravíme veľmi jednoducho. Do rajnice vložíme vykôstkované čerešne a javorový sirup a varíme, kým čerešne nepustia šťavu.
Lievance zalejeme horúcou omáčkou a podávame.

80 famóznych receptov na sladké pokušenia nájdete v knihe Dulce de Leche.

Milan Buno, 4.12.2014

jkkkk

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.