bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prečítajte si o chutiach a vôňach života! (+ recepty)

Známy herec, ktorý sa ukazuje ako muž milujúci dobré jedlo. Nerobí mu problém postaviť sa za sporák. Je to aj muž, ktorý sadne na motorku a na cestách-necestách objavuje svet. Muž, ktorý sa dobre cíti v spoločnosti ľudí, ale rád vychutnáva aj ticho na chalupe... Jednoducho, je to človek, ktorý miluje život.

Detail tovaru Chute a vône života
Vaša cena: 1,- € Kúpiť

Herca Braňa Deáka nepoznajú len priaznivci divadla, ale aj fanúšikovia televíznych seriálov. Najmä vďaka nim sa stal z plachého mladíka súčasný sexsymbol a idol žien. Kto vlastne je Braňo Deák? Čo má rád? Čo ho teší? Odpovede prináša nová kniha Chute a vône života.

Knihu receptov na obľúbené jedlá Braňa Deáka dopĺňa zaujímavé rozprávanie a množstvo krásnych fotografií. Zistite, ako chutí a vonia život Braňovi Deákovi! Dozviete sa o langošoch od hasičov, babetovom gangu, pripravíte si bizónie hamburgery, či klokaní steak, nazriete k Deákovcom počas Vianoc. Pozriete sa aj to Talianska, Španielska či na chalupu a Braňo vám odhalí Tajomstvá žien. V knihe nájdete aj recept na Chlapské brownies, Bruschetty so špargľou a Jahodové tiramisu.

Objednajte si lahodnú novinku Chute a vône života
Kupit bux.sk

„Keď sa ma ľudia pýtajú, či sa považujem za gurmána, väčšinou neviem, čo mám na to odpovedať,“ rozpráva Braňo Deák v knihe Chute a vône života.  „Toto slovo nemá pre mňa nijaký zvláštny význam, vlastne, aby som bol celkom úprimný, znie mi trochu naduto. Na mňa by sa skôr hodilo označenie pôžitkár. Je v tom oveľa menej škrobenosti a viac slobody.“

DeakTaký gurmán si podľa Braňa nemôže len tak mírnix-dírnix skočiť na zmrzlinu do fastfoodu, kúpiť si čerstvú tresku s dvomi chrumkavými bielymi rožkami v tvare bumerangu, alebo si na raňajky urobiť praženicu zo šiestich vajec. „Vlastne si myslím, že už len pri čítaní tohto zoznamu by si gurmán musel prepudrovať nos,“ usmieva sa známy herec. „Pôžitkár si môže dovoliť pristupovať k jedlu bez predsudkov, ochutnávať ho v celej jeho mnohovrstvovej podobe a jeho jedinými hodnotiacimi kritériami sú vety: „Toto mi chutí. Toto mám rád.“

Pôžitkárom sa môžete narodiť, alebo sa ním stať. Braňo sa ním podľa vlastných slov stal. Ako dieťa ho bolo treba s jedlom vždy naháňať. Pre hru na hlad jednoducho nikdy nemal čas. Zastávka pri jedle bola iba vynúteným medzipristátím lietadla na dočerpanie paliva pri futbale, keď mu mamina vtlačila letkom do ruky aspoň chlieb so šunkou. Postupne sa to však začalo meniť a pozvoľna pochopil rozdiel medzi tým, čo znamená jedlo jesť, a čo znamená naozaj ho vychutnávať.

Vychutnajte si aj vy Chute a vône života známeho herca Braňa Deáka.

Deak

Ponúkame vám dva recepty.

KolacJahodové tiramisu
4 porcie

Suroviny:
250 g podlhovastých piškót
100 ml sladkého dezertného vína
400 g jahôd
50 g hnedého cukru
250 g syra mascarpone
290 ml vyšľahanej smotany na šľahanie

Postup: Piškóty pokvapkáme vínom. Mascarpone rozmiešame so šľahačkou. Jahody umyjeme, očistíme a dve tretiny rozmačkáme s cukrom. Zvyšok nakrájame na plátky. Na dno pohárov dáme polovicu piškót a na ne polovicu krému a rozmačkaných jahôd. Vrstvy podľa chuti ešte raz zopakujeme. Vrch ozdobíme plátkami jahôd. Dáme na noc vychladiť do chladničky.

Čas prípravy: 20 minút   |  Čas chladenia: 12 hodín

 

SalatFazuľkový šalát so slaninkou
Vystačí na 4 porcie, príprava vám zaberie 15 minút a varenie 10 minút.

Suroviny:
250 g uvarenej zelenej fazuľky
2 jablká
2 stonky zeleru
šťava z 1/2 citrónu
50 g lieskových orechov
1 PL oleja
8 plátkov anglickej slaniny
2 hrste rukoly
2 hrste poľného šalátu

Dresing:
4 PL olivového oleja
1 PL jablčného octu
1 ČL dijonskej horčice
soľ
mleté čierne korenie

Postup: V miske prešľaháme olej, ocot, horčicu, soľ a korenie a dressing odložíme nabok. Jablká ošúpeme, zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici za stáleho miešania na oleji opečieme lieskovce, odstavíme a nahrubo nasekáme. Na tej istej panvici potom dochrunkava opečieme plátky slaniny. V mise zmiešame listové šaláty s fazuľkou, jablkami, zelerom a dressingom. Rozdelíme do tanierov a ozdobíme slaninou a orieškami.

Dobrú chuť!

Milan Buno
27.5.2014

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.