bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neobmedzujte sa. Doprajte si chutné jedlá bez výčitiek

160 gramovDá sa to, aj keď máte nejaké zdravotné problémy, ako je povedzme cukrovka, či inzulínová rezistencia. Len treba vedieť ako na to. A v tomto nám poradí Krisztina Vrábel, ktorá sa pred dvomi rokmi dozvedela, že trpí práve inzulínovou rezistenciou. Zostala šokovaná, milovala varenie i jedenie a teraz sa mala začať obmedzovať? Nie! povedala si, naštudovala si všetky potrebné informácie i nutričné tabuľky, a teraz ponúka rady a množstvo skvelých receptov.

Krisztina zostavila zbierku chutných, zaujímavých a zdravých receptov, pri ktorých si ani neuvedomíte, že sa v niečom obmedzujete.
Je pravda, že cukrovka, inzulínová rezistencia či diéta značne obmedzujú stravovacie možnosti ľudí. Krisztina Vrábel predstavuje možnosti, ako dodržať príjem predpísaných 160 gramov sacharidov denne tak, aby váš jedálny lístok bol pestrý a obsahoval chutné jedlá. Dennú dávku je potrebné rozdeliť na päť jedál, aby bol ľudský organizmus rovnomerne zásobovaný energiou a aby nekolísala hladina cukru v krvi.

Kniha 160 gramov sacharidov je ideálna pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú cítiť vo svojom tele dobre. Potrebná je pre ľudí, ktorí majú cukrovku alebo problémy s cukrom v krvi.

Objednajte si novinku 160 gramov sacharidov.
Kupit bux.sk

Čo je to 160 gramová diéta?

Krisztina VrábelAk vám lekár predpíše 160 gramovú diétu, môžete denne zjesť naozaj len 160 gramov sacharidov.
Vo všeobecnosti v takomto rozdelení: raňajky 30, desiata a olovrant 20 a 20, obed 50, večera 40 gramov. Dávku určenú na celý deň je preto potrebné rozdeliť na päť jedál, pretože takto vieme zabezpečiť rovnomerné zásobovanie nášho organizmu energiou a udržať našu hladinu cukru v krvi na približne rovnakej úrovni.

Pri samotnom počítaní sacharidov je veľmi dôležitou súčasťou tohto životného štýlu pravidelnosť, aby sme sa stravovali každý deň zhruba v tom istom čase a aby sme nevynechali ani jedno jedlo. Ak z nejakého dôvodu nevieme do nášho jedálnička zaviesť desiatu alebo olovrant, vypime 1 – 2 dl ovocnej šťavy alebo schrúmajme jednu väčšiu mrkvu, aj tie pokryjú 20 gramov sacharidov.

 

Chutné recepty z knihy 160 gramov sacharidov:

sendvic

Sendvič s losovou nátierkou

Ingrediencie na dve porcie: 10 dkg údeného lososa, 20 dkg smotanového roztierateľného syra, 1 dl kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 krajce (12 dkg) celozrnného chleba, uhorka a zelený šalát podľa chuti.
 
Lososa nakrájame na slíže. Smotanu rozmiešame s roztierateľným syrom, pridáme lososa a zmes jemne posolíme, okoreníme. Krajce chleba opražíme, naukladáme na ne nakrájanú uhorku, šalátové listy a navrch naložíme lososový krém.

Obsah sacharidov v jednej porcii: 33,3 g
Energia: 560,7 kcal Príprava: 10 minút

 

horcicovo syrove karfiolove fasirkyHorčicovo-syrové karfiolové fašírky

Ingrediencie na dve porcie:

25 dkg karfiolu
5 dkg syra
1 vajce
4 dkg semolinovej múky
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
1 čajová lyžička horčice
2,5 dkg strúhanky
olej na vyprážanie

Karfiol rozobratý na ružičky uvaríme v slanej vode domäkka. Scedíme ho a nožom nakrájame na malé kúsky.  Keď sa trocha ochladí, zmiešame ho s múkou, strúhaným syrom a vajcom.  Ochutíme soľou, korením a horčicou.  Masu necháme odležať 15 minút a potom z nej formujeme malé fašírky.  Obalíme ich v strúhanke a potom ich vo veľkom množstve horúceho oleja opražíme dochrumkava.  Podávame ich s čerstvým octovým zeleninovým šalátom.

Obsah sacharidov v jednej porcii: 21 g

Energia: 238,8 kcal
Príprava: 45 minút


cokoladova panna cottaČokoládová  panna cotta

Ingrediencie na dve porcie:

1,5 dl sladkej smotany
1,5 dl mlieka
5 dkg horkej čokolády s obsahom kakaa 82%
sladidlo zodpovedajúce 1 PL cukru
2 plátky želatíny

Mlieko zmiešame so smotanou. Čokoládu nalámeme na malé kocky, dáme ju do menšieho kastróla, pridáme k nej trocha mliečno-smotanovej zmesi. Ohrievame ju, kým sa čokoláda úplne roztopí, ihneď k nej prilejeme zvyšnú mliečno-smotanovú zmes a primiešame sladidlo. Čokoládovú zmes necháme prejsť varom a odstavíme ju z ohňa. Rozmiešame v nej po jednom želatínové plátky. Necháme ju vychladnúť, občas premiešame. Potom vylejeme do formičiek (1,5 dl) a dáme chladiť. Pri servírovaní ich ozdobíme krajcom pomaranča.

Obsah sacharidov v jednej porcii: 15 g

Energia: 433 kcal
Príprava: 20 minút + chladenie

Desiatky chutných receptov nájdete v novinke 160 gramov sacharidov.

Milan Buno, 11.1.2016

Pridať komentár


V odpovedi prosím používajte iba číslice

Ešte nikto nekomentoval, budete prvý.